Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Επίδομα «πρώτης εγκατάστασης» σε φοιτητές

Πρόταση για επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο διαμονής τους, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα επίδομα πρώτης εγκατάστασης το οποίο θα χορηγείται σε φοιτητές που θα εισαχθούν σε σχολές που βρίσκονται σε διαφορετική πόλη από αυτή που μένουν ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κύμα αιτήσεων για μετεγγραφές και δημιουργηθεί φαινόμενο ερήμωσης στις περιφερειακές σχολές.

Το ύψος του βοηθήματος δεν έχει προσδιοριστεί, ούτε και ο τρόπος που θα δοθεί, ωστόσο, θα περιληφθεί σε ένα πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδειάς προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις φοιτητών σε κεντρικά πανεπιστήμια. Το επιδομα θα επιβαρύνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες τον λογαριασμό από τις δεσμεύσεις και τις επιστροφές από εγκληματικές ενέργειες.

Την πρόταση για το επίδομα πρώτης εγκατάστασης των φοιτητών έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής στη διάρκεια κοινής συνάντησης με τα τριμελή Συμβούλια των Συνόδων των Πρυτάνεων και προέδρων των ΤΕΙ. Το επιδομα θα χορηγείται από την επιστροφή των χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες που επιστρέφονται στο υπουργείο Οικονομικών κι ένα μέρος αυτών θα διατεθούν στην παιδεία. Οπως έχει ήδη αποφασιστεί το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέσει ένα ποσό 8 εκατομμυρίων στην Παιδεία. Το νέο αυτό επίδομα αναμένεται να χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους φοιτητές θέλουν να ενοικιάσουν σπίτι ή να κάνουν κάποιες αγορές με την εγκατάστασή τους στην πόλη που βρίσκεται το πανεπιστήμιο που θα φοιτήσουν.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων