Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερντογάν: Η ασφάλεια της Μεσογείου περνάει από τη Λιβύη

Η ασφάλεια των ακτών μας στη Μεσόγειο, περνάει από την επιτυχία του αγώνα μας στη Λιβύη», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του για την 100ή επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Καχραμάνμαράς.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ‘οπως είπε, η Τουρκία διεξάγει και πάλι έναν ιστορικό αγώνα σε κάθε επίπεδο, για την ασφάλεια πέρα από τα σύνορά της μέχρι για την οικονομία της.

«Η ασφάλεια του Καχραμάνμαράς περνάει από την επιτυχία μας στη Συρία. Η ασφάλεια των ακτών μας στη Μεσόγειο περνάει από την επιτυχία του αγώνα μας στη Λιβύη.

Η σωτηρία της οικονομίας μας περνάει από την επιτυχία του αγώνα που δίνουμε σε κάθε τομέα από την αμυντική βιομηχανία μέχρι την υψηλή τεχνολογία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήρε επίσης τον αγώνα που έδωσε το Καχραμάνμαράς ενάντια στους βυζαντινούς. «Ο ηρωισμός του Μαράς δεν αποδείχτηκε μόνο πριν από 100 χρόνια. Θαυμάζω πολύ και το πώς πολέμησε ο λαός του Μαράς το 950 κατά του Βυζαντίου», δήλωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων