Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Ερώτηση στον Σαμαρά για το “ξέπλυμα” στον ΟΠΑΠ

Την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το διαρκές και μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής & φορο-απάτης, που διαπράττεται εις βάρους του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ φέρνει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά μεταξύ άλλων από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν γνωρίζει τι γίνεται με τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ και τι μπορεί να προσφέρει η ανωνυμία των δελτίων που δίνουν τη δυνατότητα να τζογάρει κάποιος τεράστια ποσά, αλλά και αν θα τιμωρηθεί κανείς και ποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν στον Οργανισμό.

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

«Στο πρώτο πακέτο με τους “μποναμάδες” για χάρισμα βρέθηκε με εντολή Σαμαρά ο ΟΠΑΠ. Έπειτα, ξεκίνησαν να βγαίνουν στο σφυρί ένα-ένα τα “ασημικά μιας μακροσκελέστατης λίστας, που έφτασαν μέχρι το Ελληνικό και την ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, o μόνος υπεύθυνος, για τους όρους και το τίμημα της πώλησης, είναι το “ΤΑΙΠΕΔ”, το οποίο παίζει έναν, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενο ρόλο στο γιγαντιαίο εγχείρημα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Τα στελέχη του, τα οποία σημειωτέο, ορίζει η ελληνική κυβέρνηση, έχουν περάσει από 40 κύματα, αφού μόνον ο πρόεδρος του ΔΣ έχει αντικατασταθεί 4 φορές, ενώ τόσο η θητεία των μελών, όσο και ο αριθμός τους, αλλάζει σε χρόνο μηδέν, ανάλογα με το πώς εξυπηρετούνται οι προθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, με τροπολογίες και διατάξεις που ψηφίζονται «νύχτα»…

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τις αντιδράσεις από δεκάδες κυβερνητικούς βουλευτές και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ψηφίστηκε τελικά άρθρο του υπουργείου Οικονομικών, που δεν καθιστούσε υποχρεωτική την κύρωση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή. Οι επωφελείς και εθνικά συμφέρουσες, λοιπόν, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας, επαφίενται μόνο στον «πατριωτισμό» και την καλή πίστη μιας “ΑΕ”, της οποίας οι συνεδριάσεις γίνονται στην αγγλική γλώσσα, δεν κρατούνται πρακτικά, ενώ η ίδια η εν λόγω “AE” δεν δημοσιεύει εκθέσεις -ή τις δημοσιεύει με χαρακτηριστική καθυστέρηση– και αποτελείται κατά πλειοψηφία από έμπιστους της τρόικας.

Σκοτεινός λοιπόν και ύποπτος φάνηκε να είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην πρώτη κιόλας αποκρατικοποίηση, αυτή του ΟΠΑΠ, που όλα δείχνουν πως τελικά ολοκληρώνεται. Η «κότα με τα χρυσά αυγά», όπως χαρακτηρίζεται ο κερδοφόρος οργανισμός στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, τελικά φαίνεται πως για χάρη των «Πρωθυπουργικών φίλων» δόθηκε όπως-όπως!!! Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο χρόνια, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν αντιπολίτευση, μιλούσε ακόμα και για 5 δις που θα μπορούσε και θα έπρεπε(!) να αποφέρει ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένη η πώλησή του. Ακόμα ηχούν στ΄ αυτιά μας τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, που τόνιζε ότι: «όταν ένας δημόσιος Οργανισμός ξεπουλιέται δύο, δυόμισι, τρεις φορές την αξία του, στην ουσία χαρίζεται».

Μαζί με τον έλεγχο του τεράστιου τζίρου και των κερδών του ΟΠΑΠ, ο νέος ιδιοκτήτης, η εταιρεία “Emma Delta”, όπως όλα δείχνουν, ΚΛΗΡΟΝΌΜΗΣΕ έξτρα bonus παροχή από το δημόσιο και την τεράστια επιρροή του Οργανισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κι΄ αυτό, γιατί ο ΟΠΑΠ αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους καλύτερα διαφημιζόμενους πελάτες των ΜΜΕ, ο οποίος στηρίζει σήμερα τα δυσκολεμένα οικονομικά τους, ταυτόχρονα όμως, αφήνει ένα μεγάλο περιθώριο παρεμβάσεων προς αυτά και αιτημάτων για ειδική μεταχείριση.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, «ο κόσμος να το ΄χει  τούμπανο» ότι «ξεπλένεται χρήμα» και ο Πρωθυπουργός «κρυφό καμάρι»… Είναι πολύ χαρακτηριστικό, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Κουρτάκη στην έγκυρη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει μέσω των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Πράγματι, δυσκολεύομαι να απαντήσω σε όσους «βομβάρδισαν» ταχυδρομικά και τηλεφωνικά το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, με τις συγκεκριμένες πληροφορίες και καταγγελίες, που διάβασαν στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Συγκεκριμένα, στη στήλη «Πολιτικός καφές με τον Γ.Κουρτάκη» δημοσιεύεται ένα διαρκές και μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής & φορο-απάτης, που διαπράττεται εις βάρους του Δημοσίου, χωρίς όμως για τις εγκληματικές αυτές πράξεις να διώκεται κανείς, ούτε να ελέγχεται κανείς, ούτε να τιμωρείται κανείς…

Την ίδια ώρα, με εντολή Σαμαρά για μικροποσά οδηγούνται στα κρατητήρια ή ακόμα και στις φυλακές τίμιοι βιοπαλαιστές, νοικοκυραίοι, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι «κλείνουν μάτι» …και «βάζουν πλάτη» σε Τσέχους που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και την διοίκηση του ΟΠΑΠ, για να μην «χτυπηθούν» τα κέρδη, ακόμα και εάν αυτά προέρχονται από σωματεμπορία, ναρκωτικά και γενικότερα μαύρο χρήμα!

Κραυγή αγωνίας βγάζει ο εκδότης–δημοσιογράφος πίσω από τις γραμμές της έρευνας του, μα προπαντός μέσα από τον υπέρτιτλο: «ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΤΑΝ Ο ΟΠΑΠ “ΞΕΠΛΕΝΕΙ” ΧΡΗΜΑ».

Μάλιστα, είναι άξιο να καταγραφεί στα πρακτικά του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ότι ο υπογράφων Γιάννης Κουρτάκης, ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, χτυπώντας συναγερμό. Στέλνει “SOS”, όταν δηλώνει αυτολεξεί: «Και επειδή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαµαράς, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήµατος, νοµίζω, ότι οφείλει να δώσει µια εντολή στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΟΠΑΠ, προκειµένου να υπάρξει µια νοµοθετική ρύθμιση, που θα βάλει λουκέτο στο πιο σύγχρονο πλυντήριο «βρώµικου» χρήµατος». Από τη θέση, λοιπόν, που κατέχει ο διευθυντής του κου Πρωθυπουργού, προκύπτει ότι: «γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του ΟΠΑΠ», εκτός αν το γεγονός αυτό οφείλεται σε κάποια άλλη “φιλική πρόσβαση”, την οποία θα πρέπει απαξάπαντος να πληροφορηθούμε.

Δεν σταματά όμως ο κος Κουρτάκης στον Κ. Μπούρα, αλλά προχωρά και σε ένα πρόσωπο που το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός από τα χρόνια που ήταν στην ηγεσία της νεολαίας της ΝΔ. Γράφει για τον σημερινό «ρυθμιστή Γιαννακόπουλο, που προτιμά να βάζει πλάτη στους Τσέχους»: «Ο ρυθμιστής Γιαννακόπουλος προτιµά να βάλει πλάτη στους Τσέχους και να κόβουν χρήµα στον ΟΠΑΠ, ακόµα κι αν αυτό προέρχεται από σωματεμπορία και ναρκωτικά». «Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος», συνεχίζει το δημοσίευμα, «κλείνει το µάτι στους εγκληματίες και τους φοροφυγάδες, ενημερώνοντάς τους, ότι σύντομα τα κερδισμένα δελτία θα διακινούνται µόνον πριν από την πληρωµή τους. Όταν, όµως, πληρωθούν, θα έχουν και πρόσθετη διασφάλιση ότι «τους ανήκουν». Επομένως, για να µη διακινδυνεύσουν τα υπερκέρδη του ΟΠΑΠ και µε την αρωγή της Επιτροπής Παιγνίων, το ξέπλυµα «βρώμικου» χρήµατος θα γίνεται πλέον µε πιστοποίηση!» Και καταλήγει: «Επειδή διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδιαφορούσαν µπροστά στην καραµπινάτη νοµιµοποίηση «µαύρου» χρήµατος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία η τρόικα. Να τραβήξει τ’ αυτάκια των Τσέχων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν».

Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, σήμερα Πρόεδρος ΕΕΕΠ της Ανεξάρτητης Αρχής Επιτροπής Παιγνίων, είναι ο άνθρωπος του Β. Βενιζέλου. Είναι παντού μαζί: Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως Γενικός Γραμματέας μέχρις εδώ… Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, έχει διατελέσει και φίλος του Α. Σαμαρά από τα χρόνια της «γαλάζιας» γενιάς, όταν ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Ναι, είναι το ίδιο πρόσωπο, που από την ώρα που «άλλαξε κομματικό σκούφο», είναι ο έμπιστος, ο στενός, ο πολύτιμος συνεργάτης του αναπληρωτή… Πρωθυπουργού, Β. Βενιζέλου…

Το πλέον περίεργο όμως είναι:  «Οι ελληνικές Αρχές έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσουν οριστικά το πρόβληµα µε τα ονοµαστικά δελτία, αλλά µε τεράστια έκπληξη διαβάσαµε σε συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΕΠ, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, ότι η λύση που θα προωθήσει είναι διαφορετική! Λέει ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα «σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστηµα», µέσω του οποίου τα δελτία που κερδίζουν θα αποκτούν µοναδική ηλεκτρονική ταυτότητα, που θα καθιστά αδύνατη τη διακίνησή τους! Και με αυτή την πρόφαση δεν ζητά πλέον νομοθετική ρύθμιση, που θα έβαζε λουκέτο στο πιο σύγχρονο “πλυντήριο βρώμικου χρήματος”.

Η λύση στο πρόβληµα είναι προφανής, εφαρμοσμένη παγκόσμια και δεν είναι άλλη από την ονοµαστικοποίηση των δελτίων. Να ξέρει, δηλαδή, ο ΟΠΑΠ ποιος είναι ο πελάτης του και ποια είναι η δραστηριότητά του. Ο νόµος το προβλέπει ήδη για τα καζίνο, το προβλέπει για τα VLT (φρουτάκια) και το διαδίκτυο, µέσω της κάρτας παίκτη. Γιατί, άραγε, δεν εφαρμόζεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Γιατί να µην προβλέπεται ταυτοποίηση του παίκτη στο πρακτορείο, ώστε να διασταυρώνεται εύκολα “ποιος” παίζει “τι”, “πόσα” χάνει και “πόσα” κερδίζει συνολικά; Η τεχνολογία υπάρχει και ο ΟΠΑΠ ετοιµάζεται να την εγκαταστήσει παντού για τα φρουτάκια. Γιατί τα άλλα παιχνίδια του να είναι διαφορετικά; Η µόνη εξήγηση είναι ο φόβος ότι µια τέτοια ρύθµιση θα χτύπαγε τα κέρδη του ΟΠΑΠ.».

Και επειδή η παρούσα ερώτηση κοινοποιείται εν είδει καταγγελίας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Γ.Γ. ΣΔΟΕ, στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στους Οικονομικούς Επιθεωρητές, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ελέγξουν πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς καθώς και στους εντεταλμένους δημοσίους υπαλλήλους, που από σήμερα δεν θα μπορούν να προσποιούνται ότι “δεν είδαν”, “δεν άκουσαν”, “δεν έμαθαν” ή “δεν ενήργησαν τα δέοντα” προς υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των εμπλεκομένων, των διαπλεκομένων λαθρο-φοροφυγάδων και λοιπών εντιμότατων φίλων της εξουσίας και του «πρυτανείου» του Μαξίμου, αντιγράφουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά, που χιλιάδες Έλληνες διάβασαν στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» της 14/06/2014: «Είναι πλέον γνωστό ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ.Τα πρακτορεία του δέχονται στοιχήµατα τελείως ανώνυµα και, παρά το τυπικό ανώτατο όριο στοιχηµατισµού, η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά. Οι πιο «µερακλήδες» επιλέγουν ένα παιχνίδι στο “Πάµε Στοίχηµα” που είναι «µονό αποδεκτό» και ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over). Το αποτέλεσµα είναι σίγουρα κερδισµένα χρήµατα, λίγο λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκµήρια της Εφορίας.

Οι πιο επαγγελματίες, που δεν έχουν χρόνο για τέτοια, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι να εµπορεύονται π.χ. ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους, αρκούνται στο να αγοράζουν κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ. Ο πρόσφατα καταδικασθείς «Ελληνας Εσκοµπάρ» Αλέξανδρος Αγγελόπουλος βρέθηκε µε δεκάδες χιλιάδες τέτοια κερδισµένα δελτία. Ο Αγγελόπουλος έδειξε τον δρόµο και σε άλλο έµπορο κοκαΐνης, που κέρδισε το Τζόκερ του ΟΠΑΠ και το Στοίχηµα 600 φορές το 2013, καθώς η σχετική δικογραφία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη εύνοια της Τύχης» και «παραβίαση κάθε νόµου των πιθανοτήτων» για τα µέλη του κυκλώµατος, που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας µάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία απομακρυσμένων μεταξύ τους πόλεων της χώρας.

Σε άλλη υπόθεση, Πατρινός φορολογούµενος είχε συµπεριλάβει στη δήλωσή του 300 κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ, σύµφωνα µε τον προϊστάµενο της Α’ ∆ΟΥ Πατρών, Σωτήρη Σαξάµη. Οι γνωστές υποθέσεις είναι αµέτρητες και οι άγνωστες περισσότερες. Φυσικά, υπάρχουν και χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν «µικρότερα ποσά» (κάτω από 500.000 ευρώ ανά περίπτωση), που είναι αδύνατο να πέσουν στη δαγκάνα των Αρχών, καθότι µοιάζουν µε αυθεντικές περιπτώσεις. Ο ΟΠΑΠ των Τσέχων (πλέον) φροντίζει ο απατεώνας να γίνεται νοικοκύρης µε συνοπτικές διαδικασίες. Και το κάνει µε την ανοχή και της κυβέρνησης Σαµαρά»!

Επειδή από το καλοκαίρι του 2011, με “νομοσχέδιο–σκούπα” του τότε υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας προικίζεται o ΟΠΑΠ με 10ετή άδεια εγκατάστασης και αποκλειστικής εκμετάλλευσης 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VTLs) στην Ελλάδα έως το 2022,  

Επειδή επιπλέον, έναντι τιμήματος 190 εκατομμυρίων ευρώ, που ανταποκρίνεται στα κέρδη 2 ετών(!), ο ΟΠΑΠ απέκτησε τα Κρατικά Λαχεία από το Δημόσιο, το οποίο προτίμησε να τα “χαρίσει” -κατά τα παλαιότερα λεγόμενα του Πρωθυπουργού– στον υπό ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, παρά να τα πουλήσει μεμονωμένα στην τιμή που θα έπρεπε,

Επειδή o εν λόγω δημόσιος οργανισμός δημιουργήθηκε το 1958 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με πρώτο προϊόν το ΠΡΟ-ΠΟ, για την ενίσχυση κυρίως του αθλητισμού και δευτερευόντως του πολιτισμού,

Επειδή ο ΟΠΑΠ σήμερα παραμένει ένα εξαιρετικά κερδοφόρο μονοπώλιο με πλήθος προϊόντων,

Επειδή θα έπρεπε να εξακολουθεί να είναι ένας οργανισμός πολύτιμος για τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου,

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών(ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης) και οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης. Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης:

1. Όλα αυτά τα «εγκλήματα γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης Σαμαρά», όπως καταγγέλει η φιλοΣαμαρική εφημερίδα;

2. Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ;

3. Γνωρίζετε ότι η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά;

4. Γνωρίζετε ότι στο «Πάµε Στοίχηµα» ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over) ποντάρουν κάποιοι εισπράττοντας κάτι λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκμήρια της Εφορίας;

5. Γνωρίζετε ότι οι πιο επαγγελματίες που εμπορεύονται π.χ. ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους, αρκούνται στο να αγοράζουν κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ;

6. Γνωρίζετε ότι «Ελληνας Εσκοµπάρ» Αγγελόπουλος βρέθηκε µε δεκάδες χιλιάδες τέτοια κερδισµένα δελτία και τον άλλο έµπορο κοκαΐνης, που κέρδισε το Τζόκερ του ΟΠΑΠ και το Στοίχηµα 600 φορές το 2013,, που έχει ήδη σχηματιστεί σχετική δικογραφία ; για τα µέλη του κυκλώματος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

7. Μήπως ο συμπατριώτης σας Γ.Γ. του ΣΔΟΕ κ. κ. Στασινόπουλος σας ενημέρωσα για παρόμοιες πάμπολλες περιπτώσεις, όπως και την υπόθεση Πατρινού φορολογούμενου που είχε συμπεριλάβει στη δήλωσή του 300 κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ, σύµφωνα µε τον προϊστάμενο της Α’ ∆ΟΥ Πατρών, Σωτήρη Σαξάµη;

8. Τι θα κάνετε τώρα πια που μετά από αυτή την ερώτηση δεν θα έχετε άλλοθι; Θα αφήνετε τον ΟΠΑΠ των Τσέχων (πλέον) να φροντίζει ο απατεώνας να γίνεται νοικοκύρης µε συνοπτικές διαδικασίες;

9. Τι απαντάτε στην φιλική σας εφημερίδα ότι όλα Και το κάνει µε την ανοχή και της κυβέρνησης Σαµαρά;

10. Θα δώσετε μία «εντολή Σαμαρά», ώστε να εφαρμοστεί η λύση που είναι προφανής, εφαρµοσµένη παγκόσµια και δεν είναι άλλη από την ονοµαστικοποίηση των δελτίων;

11. Γιατί δεν κάνετε ότι ακριβώς προβλέπει ο νόμος για τα καζίνο, το προβλέπει για τα VLT (φρουτάκια) και το ∆ιαδίκτυο µέσω της κάρτας παίκτη;

12. Γιατί δεν εφαρµόζεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ;

13. Γιατί να µην προβλέπεται ταυτοποίηση του παίκτη στο πρακτορείο, ώστε να διασταυρώνεται εύκολα ποιος παίζει τι, πόσα χάνει και πόσα κερδίζει συνολικά;

14. Γιατί τα άλλα παιχνίδια του να είναι διαφορετικά;

15. Γιατί ο ρυθµιστής Γιαννακόπουλος προτιµά να βάλει πλάτη στους Τσέχους και να κόβουν χρήµα στον ΟΠΑΠ, ακόµα κι αν αυτό προέρχεται από σωµατεµπορία και ναρκωτικά;

16. Γιατί ενώ οι ελληνικές Αρχές έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δεσµευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσουν οριστικά το πρόβληµα µε τα ονοµαστικά δελτία, µε έκπληξη διαβάσαµε, ότι η λύση που θα προωθήσει ο κολλητός του Β. Βενιζέλου θα είναι διαφορετική;

17. Είναι σε γνώση του κ. Βενιζέλου ότι οΕυγένιος Γιαννακόπουλος κλείνει το µάτι στους εγκληµατίες και τους φοροφυγάδες ενηµερώνοντάς τους ότι σύντοµα τα κερδισµένα δελτία θα διακινούνται µόνον πριν από την πληρωµή τους;

18. Όταν, όµως, πληρωθούν θα έχουν και πρόσθετη διασφάλιση ότι «τους ανήκουν»;

19. Έχετε πάρει κάποια ειδοποίηση από την τρόικα ότι θα «τραβήξει τ’ αυτάκια των Τσέχων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν», όπως γράφει η εφημερίδα;

20. Οι καθυστερήσεις που εγγράφως είχαν καταγγελθεί και οι  ευθύνες του τότε προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλου, για την καθυστέρηση της διαδικασίας ανάδειξης τεχνολογικού παρόχου από τις 7/8/2012, που ανέλαβε την προεδρία του Οργανισμού ήταν τεράστιες, καθώς και οι καθυστερήσεις στα επί μέρους θέματα της διαδικασίας αυτής, κατά την Intralot, οφείλονται στην παρελκυστική τακτική του κ. Κ. Λουρόπουλου, είναι αλήθεια πως έχουν ζημιώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο, που μέχρι την υπογραφή της σύμβασης της EmmaDelta με το ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθούσε να είναι ιδιοκτήτης του 33% των μετοχών του Οργανισμού;

21. Εάν ναι πόσα εκατομμύρια έχετε υπολογίσει ότι είναι η ζημιά εις βάρος του Δημοσίου;

– Να κατατεθεί η απάντηση των εχόντων την γνώση και ευθύνη της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος .

22. Είχατε στείλει ερωτήματα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και μήπως να στείλατε την υπόθεση αυτή στον εισαγγελέα, όπως με την ΑΡ.ΠΡΩΤ. 12306/1201/27.6.2013 σας ζητούσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα;

23. Ο κ. Κ. Λουρόπουλος τελικά τι είπε τότε στην πολιτική ηγεσία και στον Πρωθυπουργό που τον διόρισε ;

24. Μήπως έξι μήνες μετά το … «προφανές κενό μνήμης» ξέχασε ότι είχε υπογράψει συμφωνητικό με τους συνεταίρους του ΟΠΑΠ για προμήθεια της Intralot και της Scientific games ύψους 3,3% επί του τζίρου;

25. Γιατί επιτρέπετε όλοι εσείς οι «σωτήρες» μας να µη διακινδυνεύσουν τα υπερκέρδη του ΟΠΑΠ και µε την αρωγή της Επιτροπής Παιγνίων, το ξέπλυµα «βρώµικου» χρήµατος να γίνεται πλέον µε πιστοποίηση;

26. Κύριε Πρωθυπουργέ εκατομμύρια φορολογούμενοι σας πιέζουν μαζί με τον υπογράφοντα Γιάννη Κουρτάκη ότι οφείλετε να να δώσετε µια εντολή στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΟΠΑΠ, προκειµένου να υπάρξει µια νοµοθετική ρύθµιση που θα βάλει λουκέτο στο πιο σύγχρονο πλυντήριο «βρώµικου» χρήµατος. Γιατί διστάζετε;

27. Θα διαψεύσετε επιτέλους κ. Πρωθυπουργέ, όσους δεξιά και αριστερά τολμούν και διαδίδουν ότι «έχουν πλάτες» ότι «πληρώνουν ενοίκια», ότι «εδρόσιζαν λάρυγγας τον καιρό της ερήμου» και για αυτό λαθροβιούν και λαθροπλουτίζουν ήσυχοι αφού όπως λένε «είναι και τα σκυλιά δεμένα»;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων