Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ευθανασία για τους “επικίνδυνους” Σκύλους, Ασυλία για τους επικίνδυνους “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ”

Η Μαρία Τσεκούρα καταγγέλει

Ο τόπος της Στυλίδας με το πανέμορφο τεράστιο Πάρκο, τις όμορφες καφετέριες και το μεγάλο λιμάνι…

Σε αυτόν τον τόπο έχω πολύ όμορφες παιδικές μνήμες, μιας και Λαμιώτισσα στην καταγωγή, που πάντα συνοδεύονταν με την ύπαρξη του Πατέρα μου και της Μητέρας μου αλλά και την συνύπαρξή μας με μια παρέα αδέσποτων σκύλων που ήταν οι θαμώνες του Πάρκου.

Σκυλιά αδέσποτα υπήρχαν πάντα στη Στυλίδα και όχι μόνο στο Πάρκο αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Κάποτε το έβλεπα πολύ όμορφο με τα μάτια ενός παιδιού, τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν αυτήν την ίδια εικόνα την είδα πρόσφατα με τα μάτια ενός ενήλικα και συγκεκριμένα με τα μάτια μιας μαμάς ενός 3χρονου παιδιού και ενός 4χρονου σκύλου(αρκετά “επικίνδυνου” στο φαίνεσθαι).

Κύριε Γκλέτσο ακόμα και σήμερα σας φαίνεται πραγματικά σωστή η απόφαση σας για ευθανασία ενός σκύλου “επικίνδυνου για την δημόσια ασφάλεια” κατά τα λεγόμενα σας χωρίς τις κρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από:

Nόμο 4039/2012 που απαιτείτε η σύμφωνη γνώμη της αρμόδια πενταμελής επιτροπής του δήμου ώστε να γίνει ευθανασία ενός αδέσποτου ζώου. Μάλιστα απαιτούνται και αποδείξεις ώστε να αποδεικνύεται η επιθετικότητα του ζώου από εκείνους, που κρίνουν τη ζωή του, δηλαδή ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο σχετικά με τα τραύματα που προκλήθηκαν.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας τονίζει στην ανακοίνωση του «θα περίμενε κανείς ο κ. Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος, ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους. Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι δήμαρχος είτε απλός πολίτης».

Σκυλιά αδέσποτα το ξαναλέω υπήρχαν πάντα και πριν εκλεγεί ο κύριος Γκλέτσος και αφότου εκλέχτηκε. Μάλιστα, γνωρίζω ότι έχουν γίνει πολλές προτάσεις και από το κοινοκομιό αλλά και από το Φ.Σ.Σ για αντιμετώπισης των αδέσποτων που κάποτε εσείς κατηγορούσατε τις προηγούμενες αρχές του Δήμου σας.

Σε αυτή την ιστορία, ο Θύτης έγινε Θύμα και τα μελλοντικά του θύματα οι τωρινοί του δολοφόνοι.Ο δικός μου σκύλος (διασταύρωση Αγίου Βερνάδου με Μαστίφ) μέχρι να τον υιοθετήσω αντιμετώπιζε άσχημα προβλήματα συμπεριφοράς που τον έκαναν δολοφονικό για τα ‘αλλα σκυλιά γύρω του.

Η λύση: θετική εκπαίδευση κοινωνικής συμπεριφοράς. Το συγκεκριμένο σκυλί είχε δεχτεί μια ισχυρή επίθεση από αδέσποτους σκύλους όταν ήταν μόλις 8 μηνών, με αποτέλεσμα μετά η συμπεριφορά του να αλλάξει. Στο δικό του μυαλό ήταν άμυνα και όχι επίθεση.

Είμαι σίγουρη, λοιπόν, πως αυτό το Σκυλί που δήθεν απειλούσε τους ανθρώπους του Δήμου Στυλίδας, σίγουρα είχε δεχτεί πριν και μάλλον όχι μόνο μία φορά επιθετική μπορεί και δολοφονική επίθεση από τους ίδιους τους κατοίκους.

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων