Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

ΕΥΠ, παρακολουθήσεις και … ενοχλήσεις

Ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την διάσταση που παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τις υποκλοπές κυρίως σε σχέση με την ανάμειξη της ΕΥΠ σε παρακολουθήσεις διπλωματών και άλλων αξιωματούχων.

Την φωτιά στο Μαξίμου άναψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας δημοσίως πως κάποτε κι ενώ ο ίδιος ήταν Υπουργός των Εξωτερικών η ΕΥΠ κατάφερε να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα αλλά και τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα.

Η αναστάτωση στην κυβέρνηση σχετίζεται περισσότερο με την συγκεκριμένη αναφορά-βόμβα του κ. Πάγκαλου και όχι με την αποκάλυψη του Spiegel ότι στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα υπάρχει σύστημα παρακολούθησης!

Για αυτό και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αναφέρεται καθόλου στις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ αλλά στον ρόλο της ΕΥΠ ” που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας”.

HTML tutorial

Με σαφή τρόπο η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα σε όποιον θέλει να αναπτύξει το θέμα “ΕΥΠ και παρακολουθήσεις” να μην το κάνει γιατί μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί κάθε περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση.

Να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικά χρόνια ήταν γνωστό στους ιθύνοντες έναν χρόνο προτού διαρρεύσει προς τον Τύπο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων