Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ευρωπαίος δικαστής: Ποινή «χάδι» τα €2,4 δισ. που επιβλήθηκαν στην Google

Το πρόστιμο ύψους €2.4 δις. που επιβλήθηκε στην Google αποτελεί «ένα πολύ μικρό ποσό» για τα δεδομένα της, σύμφωνα με ένα από τους πέντε Ευρωπαίους δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση προσφυγής της εταιρείας κατά της απόφασης της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δίκη για έφεση εκ μέρους της Google βρίσκεται υπό εξέλιξη από το 2017, όταν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο στην αμερικανική εταιρεία για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και για διακρίσεις εις βάρος μικρότερων εταιρειών διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Mac Eochaid, ένας εκ των πέντε ευρωπαίων δικαστών που χειρίζονται την υπόθεση, η ποινή των €2.4 δις. είναι «γελοία» και «υπερβολικά μικρή». Ο Mac Eochaidh αμφιβάλλει επίσης και για το κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός της Google, ότι δηλαδή το δικαστήριο δεν μπορεί να αυξήσει το πρόστιμο χωρίς επίσημη αίτηση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Επιπλέον, το Bloomberg αναφέρει ότι η διαδικασία προσφυγής της Google σε δίκη, αποτελεί υπόθεση «υψηλού επιπέδου », και τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δικαστής (Mac Eochaid) εμπλέκεται σε «τέτοιου υψηλού επιπέδου» δίκη. Παράλληλα γίνεται αναφορά και στην επαγγελματική καριέρα του ίδιου του δικαστή, σχεδόν από το ξεκίνημα της μέχρι και το 2017 όταν και επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Τέλος, η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την προσφυγή της Google αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων