Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εφαρμογή αντικαθιστά το μπλοκάκι του διαιτητή!

Στο ποδόσφαιρο οι διαιτητές χρησιμοποιούν το σημειωματάριο τους για οτιδήποτε: τις αλλαγές, τις κάρτες αλλά και οποιοδήποτε περιστατικό στο γήπεδο. Αυτό όμως στο μέλλον ίσως αλλάξει, αφού η ευρωπαϊκή εταιρεία Siine παρουσίασε μια εφαρμογή για smartphones που μπορεί να αντικαταστήσει το σημειωματάριο των διαιτητών.

Το «Referee Pro» επιτρέπει σε διαιτητές αλλά και στον οποιονδήποτε, να χρησιμοποιήσει το smartphone του για να καταγράψει τα πάντα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να δημοσιεύει τα γεγονότα στο λογαριασμό του στο twitter.

Αναπτύχθηκε με τη βοήθεια κορυφαίων διαιτητών προκειμένου να ακολουθεί τους επίσημους κανόνες της FIFA αλλά και με τη συνεργασία της εταιρείας Siine (η οποία υποστηρίζεται από τον ιδρυτή του Skype, Niklas Zennstrom) και μιας ομάδας μεξικανών ποδοσφαιριστών.

Η εφαρμογή δοκιμάστηκε με επιτυχία σε αγώνα του μεξικάνικου κυπέλλου. Ο διαιτητής χρησιμοποίησε ένα Samsung Galaxy S3, μέσω του οποίου μάλιστα δημοσίευε άμεσα τα σημαντικότερα γεγονότα του αγώνα, όπως τα γκολ, τα φάουλ και τις κάρτες, σε ένα λογαριασμό Twitter.

Σκοπός του είναι στο μέλλον να αποτελέσει το κύριο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης αγώνων, όχι μόνο σε επίσημο και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και από ερασιτέχνες που θέλουν να παρακολουθούν, να μοιράζονται και να συγκεντρώνουν στατιστικά για τα παιχνίδια τους.
Με αυτό το σκεπτικό η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση για τους καταναλωτές για Android και iOS μέσα στους επόμενους μήνες.

Εφαρμογή αντικαθιστά το μπλοκάκι του διαιτητή!2

«Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι ότι είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο πρότυπο» δήλωσε ο Ed Maklouf, ιδρυτής της Siine.
«Οι διαιτητές κάνουν την ίδια δουλειά είτε βρίσκονται στη Μαδαγασκάρη, είτε στην Νέα Υόρκη: οι ίδιοι κανόνες, το ίδιο πανέμορφο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι το «Referee Pro», μια καινοτομία που βοηθά το ποδόσφαιρο, έχει παγκόσμια εφαρμογή και μπορεί να αποτελέσει μέρος του αθλήματος όσο η σφυρίχτρα ή η σημαία των παρατηρητών».
Δείτε την εφαρμογή σε χρήση στο επίσημο διαφημιστικό βίντεο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων