Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

«Ζήσε Μάη μου…» έγινε η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Ο συνδυασμός ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και ελληνικής ολιγωρίας όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει σημαντικά την ολοκλήρωση της μοναδικής έως σήμερα επιτυχημένης αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης.

Η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την Αζέρικη Socar, έχει ήδη εμπλακεί στα γρανάζια της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και τίποτα δεν δείχνει ότι θα απεμπλακεί γρήγορα.

Το ζήτημα ετέθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ και παρά το γεγονός πως και οι δυο πλευρές διεμήνυαν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του ΔΕΣΦΑ στη Socar, καθώς και ότι δεν τίθεται κανένα θέμα εμπλοκής αφού υπάρχει διάθεση για την εξεύρεση λύσης, η υπόθεση όπως φαίνεται θα τραβήξει σε μάκρος.

Ο Επίτροπος έσπευσε να δηλώσει ότι η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική πλευρά, ενώ παρουσίασε και μια σειρά από περίπλοκες διαδικασίες εγκρίσεων από τις υπηρεσίες που θα ακολουθήσουν την κοινοποίηση.

Κι ενώ θα γίνονται όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει και διακυβερνητική συμφωνία Ε.Ε.- Αζερμπαϊτζάν, η οποία θα δεσμεύει το Αζερμπαϊτζάν ότι σέβεται και δέχεται να εφαρμόσει το «τρίτο ενεργειακό πακέτο» της Ε.Ε.

Με άλλα λόγια ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων