Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηλίας Ψινάκης: Γιατί αρνείται να κάνει προεκλογική εκστρατεία;

Για το περιοδικό People φωτογραφήθηκε ο Ηλίας Ψινάκης και σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

Η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με δημοτική αρχή ήταν την περίοδο που είχε βάλει υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Τότε είχε βγει πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλη την Ελλάδα. «Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, πέρασα ένα πανεπιστήμιο προβλημάτων, διότι τα προβλήματα στην πρωτεύουσα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι στο Μαραθώνα. Επειδή ο Κακλαμάνης δεν είχε βγει δήμαρχος Αθηναίων, ήμασταν μειοψηφία και διακοσμητικά στοιχεία. Μόνο αν είσαι δήμαρχος, μπορείς να κάνεις έργο», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μάνατζερ.

Όσο για τις απόψεις των φίλων του σχετικά με την απόφασή του να ασχοληθεί με τη δημοτική αρχή, τόνισε: «Αρκετοί μού έλεγαν να μην μπλέξω. Υπήρξαν, όμως, κι εκείνοι που με παρότρυναν να βοηθήσω με τον τρόπο μου το μέρος όπου ζω να ορθοποδήσει».

Τι θα κάνει όμως από τη θέση του δημάρχου; «Οι άνθρωποι που γνωρίζω σε όλο τον κόσμο είναι κορυφές στο είδος τους και τους ακολουθεί εκατομμύρια κόσμος. Οι ξένοι celebrities και επιχειρηματίες αγαπούν πάρα πολύ την Ελλάδα. Έρχονται ούτως ή άλλως με σκάφη και ιδιωτικά τζετ. Εμείς τους φιλοξενούμε και τους δείχνουμε τις ομορφιές της Ελλάδας. Αυτές τις ομορφιές πρέπει να τις φροντίζουμε και να τις αξιοποιούμε. Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι χάλια. Οι περισσότεροι ξένοι νομίζουν πως έχουμε καταστραφεί», δήλωσε αποφασισμένος.

Οι κινήσεις του Ηλία, όσον αφορά την υποψηφιότητά του για το δήμο του Μαραθώνα, δεν έγιναν στην τύχη. «Είμαι της επιστήμης και όχι του καφενείου. Προτού καν θέσω υποψηφιότητα, εξέτασα αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνω ορισμένα πράγματα. Διαφορετικά, δεν θα έμπαινα σε αυτή την περιπέτεια. Δεν είναι ότι το παίζω έξυπνος. Πετυχαίνω πάντα αυτό που θέλω, διότι ερευνώ από πριν αν μπορώ να το κάνω. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως είμαι διάνοια. Δεν ισχύει», εξήγησε ο ίδιος, ενώ για τον λόγο που, μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει κανενός είδους προεκλογική εκστρατεία και δεν έχει τυπώσει φυλλάδια, ξεκαθάρισε: «Δεν κάνω ομιλίες και δεν ρυπαίνω το περιβάλλον με φυλλάδια που στο τέλος γίνονται σκουπίδια, μόνο και μόνο για να δουν ορισμένοι τη μάπα τους τυπωμένη. Δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να βγάζω ομιλίες. Με τα “θα” δεν κατάφερε κανείς τίποτα. Παρόλο που δεν κάνω προεκλογική εκστρατεία, ετοιμάζω την επόμενη μέρα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων