Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τομ Σάνον

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις, Τομ Σάνον, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του, διευκρινίζοντας στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι έλαβε αυτήν την απόφαση για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο τρίτος τη τάξει διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί μόλις οριστεί ο διάδοχός του και εγκριθεί ο διορισμός από τη Γερουσία. Η νέα αυτή παραίτηση που πλήττει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε μία χρονική στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πολλές διεθνείς προκλήσεις, με κυριότερη την αντιπαράθεση με την Τουρκία αναφορικά με την εισβολή στο Αφρίν.

Στις αρχές του 2017 ο Σάνον ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, μέχρι να εγκριθεί ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο είχε επιλέξει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για την ανάληψη των ηνίων της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Σάνον είναι βετεράνος της αμερικανικής διπλωματίας, έχοντας στην πλάτη του 35 χρόνια υπηρεσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και όντας ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου που παρέμεινε στη θέση του μετά την αλλαγή φρουράς στην αμερικανική προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι ζήτησε από τον συνάδελφο του να παραμείνει στη θέση του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων