Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

H Alfa Romeo κάνει comeback στη Formula 1

Ευχάριστα νέα φέρνει η Alfa Romeo στους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ αφού η ίδια ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Formula 1! Ο επικεφαλής της FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε, είπε για αυτή την κίνηση:

«Η συμφωνία με τη Sauber F1 Team είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Alfa να γίνει αυτό που ήταν πριν κάποια χρόνια. Επιστρέφουμε στην F1 ύστερα από 30 χρόνια απουσίας. Μια ιστορική μάρκα που βοήθησε στη διαφήμιση του σπορ, η Alfa Romeo, θα ανταγωνιστεί με τους κορυφαίους κατασκευαστές.

Η φίρμα από μόνη της θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που θα αποκτήσει μέσω της F1 αλλά και από τη συνεργασία με τους μηχανικούς της Sauber. Η Alfa έχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τις νέες Giulia και Stelvio και θα διοχετεύσει τις γνώσεις της στην ομάδα.

Παράλληλα, οι λάτρεις της Alfa Romeo θα μπορούν να υποστηρίζουν έναν κατασκευαστή που έχει γράψει ιστορία στο σπορ και πολλοί θα δουν ξανά F1 για χάρη της νέας ομάδας».

Η παραπάνω κίνηση μόνο καλό μπορεί να κάνει τόσο στην Alfa Romeo όσο και στην F1, η οποία θα κερδίσει μέρος της χαμένης της δημοτικότητας. Η ιταλική μάρκα από την άλλη, έχει να κερδίσει τεχνογνωσία από την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, που αργότερα θα περάσει και στα οχήματά της και βέβαια, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος από ότι σήμερα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων