Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Η Βουλή πάει… Κορυδαλλό για τους προφυλακισμένους της Χ.Αυγής

Τρία μέλη της Βουλής θα διαβούν την Τρίτη το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού… αλλά όχι για δικό τους κακό. Η Επιτροπή Δεοντολογία που συζητά τα δικαστικά αιτήματα για άρση της βουλευτικής ασυλίας, αποφάσισε χθες να δώσει τον λόγο στους ήδη προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων την άρση ασυλίας ζήτησαν οι ανακριτές (μαζί με όλων, και των εκτός φυλακής, βουλευτών του κόμματος) και για επιπλέον αδικήματα, αυτά της οπλοκατοχής, αρχαιοκαπηλίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Κι αυτό διότι το σχετικό άρθρο του Κανονισμού ορίζει πως το “υπόδικο” μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας δικαιούται να πάρει τον λόγο και να αντικρούσει τις κατηγορίες, εξαιτίας των οποίων η Δικαιοσύνη ζητά να αρθεί η ασυλία του.

Σύμφωνα με το “capital.gr” το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί σήμερα από την Βουλή στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να εγκρίνουν το πώς και πού θα γίνει αυτή η “απολογία”, καθώς, θεωρητικά, θα μπορούσε να δοθεί ολιγόωρη άδεια στους προφυλακισμένους για να παραστούν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα αποφασίσει για την ‘τύχη’ της βουλευτικής τους ασυλίας.

Οι προφυλακισμένοι είναι ο (αρχηγός) Νίκος Μιχαλολιάκος, ο (υπαρχηγός) Χρήστος Παππάς και οι Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας – ο τελευταίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου και αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό για την “ακρόαση”.

HTML tutorial

Στο μεταξύ, η νέα εκδοχή της ΧΑ, η “Ελληνική Αυγή”, έκανε …το ντεμπούτο της χθες σε εκδήλωση στα Ιωάννινα, με ομιλητή τον (εκ των σκληρών) Χρυσαυγίτη βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη.

Το κεντρικό πανώ δέσποζε η υπογραφή “Ελληνική Αυγή”, με τον ομιλητή να επιτίθεται στις ανακρίτριες που προφυλάκιχαν την ηγεσία του κόμματός του (“βρήκαν άτιμους, επίορκους, δικαστές, αυτά τα επέσχυντα όντα”), να φωνάζει “Ζήτω η Χρυσή Αυγή” και να χαιρετά ναζιστικά – όπως και πολλοί από το ακροατήριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων