Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Η διαθεσιμότητα στα “κορίτσια”

Σχολιάζει η νομικός Φιλοθέη Βαρσαμή

Η διαθεσιμότητα στα *κορίτσια* (τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ)
-κατά τη δικαστική απόφαση:
Δεν ήταν πλεονάζουσες, δεν έπαιρναν παράλογα χρήματα, δεν υπάρχει άνευ ετέρου ωφέλεια αν ανατεθεί η δουλειά τους σε ιδιωτικά συνεργεία, η ηλικία τους (45-60) δεν τους επιτρέπει να βρουν άλλη εργασία.
-κατά την κυβέρνηση: ήταν μιλλιούνια, έπαιρναν εκατομμύρια, τα ιδιωτικά συνεργεία με συνθήκες γαλέρας είναι “συφερτικότερα”, σκορδοκαήλα μας που η ηλικία τους δεν τους επιτρέπει να βρουν άλλη εργασία. Δεν θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ εσείς για να τρώνε οι βολεμένες.

Η διαθεσιμότητα στα *αγόρια* (σχολικούς φύλακες)
-κατά τις κατά αποφάσεις διαφόρων δικαστηρίων (Πρέβεζα, Hράκλειο, Θεσσαλονίκη): δεν απολύθηκαν μετά από αξιολόγηση αλλά απλώς οριζοντίως αποξηλώθηκαν. Η θέση τους σε διαθεσιμότητα που ισοδυναμεί με με απόλυση είναι άκυρη ως καταχρηστική. Να γυρίσουν στις δουλειές τους.
-κατά την κυβέρνηση: αφού δικαιωθήκατε, καλώς. Και μην σας βασανίζουμε βρε αδελφέ, βρίσκεστε σε ηλικία τέτοια, κάμποσοι, που δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλη δουλειά. Οπότε: Οι σχολικοί φύλακες που είναι κοντά στα 50 με νομοθετική ρύθμιση Ντινόπουλου-Σταικούρα-Βρούτση βγαίνουν στη σύνταξη με αναγνώριση έως πέντε ετών από τα προγράμματα κατάρτισης. Οι εργοδοτικές εισφορές θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό (και από τον ΕΝΦΙΑ; Και από τον ΕΝΦΙΑ!) γιατί κερνάει απόψε το μαγαζί και σύνταξη-στα-18-στράτευση-στα-80.

Συγκρίνουμε:
Διαθεσιμότητα στα *κορίτσια*, διαθεσιμότητα και στα *αγόρια*.
Πρωτόδικη δικαίωση για τα *κορίτσια*, πρωτόδικη δικαίωση και για τα *αγόρια*. Κρίσιμη ηλικία στα *κορίτσια*, κρίσιμη ηλικία στα *αγόρια*.
Στοχοποίηση στα *κορίτσια*, σύνταξη στα *αγόρια*.
Γιατί;
Γιατί έτσι αποφάσισε και διέταξε η δημοκρατική μας κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας ανόμοια όμοιες περιπτώσεις, αδιάφορη να τηρήσει στοιχειωδώς τα προσχήματα ή, έστω, να μην ντροπιάσει τα επιχειρήματα (με το δικό μου ΕΝΦΙΑ/ ΦΠΑ φόρο εισοδήματος θα πληρώνω τις καθαρίστριες; Να πληρώνεις με το δικό σου) των τελευταίων έρμων υποστηρικτών της που με τον δικό τους ΕΝΦΙΑ/ ΦΠΑ φόρο εισοδήματος θα πληρώνουν τώρα τις συντάξεις των πενηντάρηδων και θα λεν και ένα τραγούδι.

(Είμαστε στο σημείο της φάρμας των ζώων που, ακόμα και ο μπόξερ, αρχίζει να έχει αμφιβολίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης των γουρουνιών).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων