Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Η “Διαύγεια” ξανά σε… αργία

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Την παραμυθία του γεφυριού της Άρτας θυμίζει διαχρονικά η λειτουργία της “Διαύγειας”, εκθέτοντας τον αρμόδιο υπουργό κ. Μητσοτάκη (που κατά καιρούς δημοσιεύματα τον θέλουν αποφασισμένο να την καταργήσει).

Ενώ, λοιπόν, ο ίδιος ο υπουργός επισήμως ανακοίνωσε (και δια των προσωπικών του social media) ότι από την Τρίτη 10 Ιουνίου η “Διαύγεια” αναβαθμίζεται, η πλατφόρμα από εκείνη τη μέρα δεν έχει ανανεωθεί (βλ.π. συν. φωτ.). Παρά τον πυρετό των “πράξεων” και τον οργασμό -πριν τον ανασχηματισμό- δημοσιεύσεων, εδώ και μία βδομάδα το site παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη (αλλά όχι σπάνια) στασιμότητα. Είθισται, κατά την περίοδο νέων κυβερνητικών σχημάτων η εν λόγω διαδικασία να λειτουργεί “νύχτα”, όποτε κι ανακοινώνονται οι μισθοφορικές στρατιές “ειδικών συνεργατών και συμβούλων”, με δεδομένο όμως ότι η ανακοίνωση πρόσληψης νέων στελεχών των νέων υπουργών καθυστερεί για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην ενημέρωση του site προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Ενδεχομένως να έχει παρερμηνευθεί ο σκοπός της δημιουργίας της που, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου “ήταν να καταστεί πιο φιλική για τους πολίτες και με μεγαλύτερο εύρος αντικειμένου” κι όπου “φιλική” να εννοείται πλέον η χαλαρή και συνήθης ελληνική θεσμική αντίδραση στο “νέο”. Ίσως, έχει παγιωθεί η αντίληψη και στον πολλά υποσχόμενο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι για να είναι ένα εργαλείο του Δημοσίου φιλικό προς τον χρήστη, πρέπει να είναι ανενεργό (διαφυλάττοντας την ψυχική υγεία του εμπλεκόμενου).

Σίγουρα, ο κ. Μητσοτάκης σπαταλά αρκετό χρόνο για τις εσωκομματικές διαμάχες με φόντο τς απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και παρά την προστασία που χαίρει από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, οφείλει να είναι σύμφωνες οι πράξεις του υπουργείου που διευθύνει με τις επίσημες ανακοινώσεις του.

Diaygeiagovgr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων