Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Η «Ελιά» βάζει… φωτιά στο ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εκπλήσσει η “Ελιά” με τις προγραμματικές της θέσεις προτείνοντας μεταξύ άλλων στο κεφάλαιο για το κράτος και το πολιτικό σύστημα την δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων!

Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε μία από τις πρώτες εσωκομματικές έριδες στην αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου όταν εντός του ΠΑΣΟΚ (από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ξεκίνησε μία έντονη αντιπαράθεση με επίκεντρο το περίφημο άρθρο 16 του Συντάγματος για την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Τώρα λοιπόν έρχεται η “Ελιά” στην οποία πρωταγωνιστούν οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος που στο παρελθόν βρέθηκαν απέναντι στον Παπανδρέου γι’ αυτό το θέμα και ζητεί την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων “με πλήρη σεβασμό της αξιοκρατίας στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών και στην επιλογή των καθηγητών, με διατήρηση στο δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη πρόταση της “Ελιάς” προκάλεσε την διαφωνία του γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου ευρωβουλευτή με το σχήμα Παύλου Χρηστίδη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της δημόσιας παιδείας και κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το θέμα ξεπεράστηκε προσωρινά, είναι όμως άγνωστο εάν ο κ. Χρηστίδης θα το υποστηρίξει και στις δημόσιες εμφανίσεις του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων