Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Η “κάθετη πόλη”

Γράφει η Στεφανία Κουντούρη

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, το αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Rem Koolhaas είναι έτοιμο και αναμένονται τα επίσημα εγκαίνιά του την ερχόμενη άνοιξη. Τρεις ενωμένοι πύργοι με συνολικό ύψος 150 μέτρων, καταλαμβάνουν έκταση 160.000 τ.μ. και συνιστούν το De Rotterdam, το μεγαλύτερο κτήριο στην Ολλανδία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. 

Η “Κάθετη Πόλη”, όπως ονομάστηκε από τον δημιουργό της, πρόκειται να στεγάσει καταστήματα, γραφεία, ένα ξενοδοχείο, άλλα εμπορικά κέντρα, καθώς και γυμναστήρια εστιατόρια και καφέ. 

Η κατασκευή είναι μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος που πραγματοποιείται στο Wilhelminapier και έχει σκοπό την αναγέννηση της αστικής δραστηριότητας. Ήδη, βρίσκονται σε διαπραγμάτευση εμπορικές συμφωνίες για την αξιοποίηση του 80% των χωρών και θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη. 

Το De Rotterdam πήρε το όνομά του από ένα πλοίο των Αμερικανo- Ολλανδικών ακτοπλοϊκών γραμμών, το οποίο αναχωρούσε από το Wilhelminapier δεκαετίες πριν, μεταφέροντας χιλιάδες ευρωπαίους μετανάστες στις ΗΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων