Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η καλή κλήρωση φαίνεται στο γήπεδο

Όπως και να το δει κανείς, αντικειμενικά, υποκειμενικά, ψύχραιμα, με ενθουσιασμό, το αντάμωμα της Εθνικής ομάδας με την Ρουμανία στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ ήταν το ιδανικότερο.

Την Γαλλία δεν την ήθελε κανείς. Η Σουηδία έχει τον Ιμπραϊμοβιτς για φόβητρο. Η Ισλανδία έχει τη δίψα για να πάει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ και πολικές θερμοκρασίες το Νοέμβριο.
Καλύτερη απ’ όλες ήταν η Ρουμανία, αυτή ήρθε.

Πιο σοβαρός αντίπαλος για την ελληνική ομάδα ώστε να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο πριν από το ταξίδι για τη Βραζιλία θα ήταν η υπεροψία και η υπεραισιοδοξία, αλλά εδώ μιλάμε για μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει τελικούς και να τους κερδίζει. Ειδικά όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει συγκροτήματα που είναι μέσα στις δυνατότητές της να νικήσει.
Κι η Ρουμανία, αυτή την περίοδο, τέτοια είναι. Ένας αντίπαλος στα μέτρα των παικτών του Φερνάντο Σάντος.

Η κλήρωση έκανε τα κέφια, όπως συμβαίνει συνήθως, στην Ελλάδα. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Καραϊσκάκη, όπως είχε συμβεί και με τους Ουκρανούς στην ίδια διαδικασία πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε η πρόκριση είχε επιτευχθεί στο Κίεβο με το γκολ του Σαλπιγγίδη, τώρα καλό θα ήταν να έχουν μπει καλύτερες βάσεις από το Φάληρο.

Οι Ρουμάνοι δεν είναι στα φόρτε τους, δεν παύουν όμως να είναι μια ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες. Μικρό δείγμα της αξίας της αποτελεί ο Κοστίν Λάζαρ που τον βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα, όπως από φέτος και τον Γκοϊάν. Ακόμα πιο φημισμένος είναι ο γκολτζής φορ Τσιπριάν Μαρικά με θητεία στα γερμανικά γήπεδα, ο Μπόγκνταν Στάνκου και ο αρχηγός Ρατ είναι υπολογίσιμες μονάδες, όπως και ο θηριώδης έξοχος γκολκίπερ της Στεάουα, ο Ταταρουσάνου.

Να φοβηθεί ή να «ψαρώσει» η Ελλάδα από τη Ρουμανία, αποκλείεται. Να την υποτιμήσει και να πάει με άερα φαβορί, επίσης δεν πρόκειται να συμβεί. Με τη λογική των 50-50 πιθανοτήτων, με την εμπειρία τέτοιων τελικών, με τη νοοτροπία νικητή και με μεγάλη προσοχή να μην παρασυρθεί από το αργό (πιο αργό κι από το δικό της!) παιχνίδι των Ρουμάνων, η Εθνική μπορεί να αξιοποιήσει στο γήπεδο την τύχη της κληρωτίδας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων