Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η «κατάρα» της Ριζούπολης!

Οι μνήμες που έχει ο Παναθηναϊκός από τη Ριζούπολη και εκείνο το ντέρμπι της ντροπής για το ποδόσφαιρο αλλά και τον ίδιο τον Παναθηναϊκό δεν φτιασιδώθηκαν με την απόδοση και το αποτέλεσμα της τωρινής ομάδας, στον πρόσφατο αγώνα με τον Απόλλωνα.

Σε μία απολύτως καθοριστική καμπή στην ιστορία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την αγωνία στα ύψη για την έκβαση των επαφών με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ώστε να αλλάξει σελίδα η εταιρεία και η ομάδα, με διάφορες «καυτές» υποθέσεις σε εξέλιξη (με την προσφυγή κατά της Λίγκας, με τη μάχη για την εξασφάλιση χρημάτων, με την ιστορία που «έσκασε» για τον ύποπτο στοιχηματισμό στο παιχνίδι με τα Γιάννενα), το τελευταίο που χρειάζονταν οι «πράσινοι» είναι να ανοίξει ξανά το ζήτημα των αγωνιστικών αδυναμιών της ομάδας.

Και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, η «τραμπάλα» των φετινών εμφανίσεων του Παναθηναίκού συνεχίστηκε. Αυτή τη φορά με το «καθισματάκι» στο έδαφος.

Ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν πολλές φορές σα να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Σε ένα «δικό τους» κόσμο. Αντί να «βοηθήσουν» αυτό το κλίμα ελπίδας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο κοινό της ομάδας τους, πρόσφεραν το απόλυτο ξενέρωμα στους οπαδούς τους.

Δεν ήταν ότι ο ΠΑΟ άφησε δύο βαθμούς στη Ριζούπολη απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας και εντελώς ντεφορμέ Απόλλωνα. Είναι ότι μετά την απρόσμενη ισοφάριση των γηπεδούχων από το λάθος του Κοτσόλη, οι πράσινοι δεν έκαναν – με ένα ημίχρονο μπροστά τους – ούτε μία ευκαιρία για να φτάσουν στο γκολ της νίκης. Μα ούτε μία φάση!

Τα παράπονα προς τον διαιτητή για δύο περιπτώσεις που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι έχουν βάση, αλλά και να έπαιρνε τη νίκη ο Παναθηναϊκός δε θα άλλαζε η κακή εντύπωση που δόθηκε προς τον κόσμο της ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν «παρακολουθεί» τις εξελίξεις.

Αυτό που περιμένει κανείς από τον φετινό Παναθηναϊκό δεν είναι να λάμπει με την απόδοσή του. Αλλά να βγάζει πάθος και αποφασιστικότητα σε κάθε παιχνίδι του, άλλωστε μετέχει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Να μην παίξει καλά αυτή η νέα σε πρόσωπα και ηλικίες ομάδα είναι απολύτως κατανοητό. Να υστερεί όμως σε κάθε μονομαχία απέναντι στους παίκτες του Απόλλωνα και να μη βγάζει ποδοσφαιρικό εγωισμό σε μια εποχή που όλος ο Παναθηναϊκός είναι στην «τσίτα» με τα διοικητικά, είναι απολύτως ανεξήγητο. Προπονητής και παίκτες έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη γι΄αυτό…

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων