Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Η κλασική μουσική στο χλιδάτο ρετιρέ του τέως υπουργού…και η HSBC της Γενεύης.

Η χλιδή είναι πρωτόγνωρη στο οροφοδιαμερισμα των 200 τμ κοντά στον πεζόδρομο της Βαλαωριτου στο Κολωνάκι.

Μπαίνοντας από την πόρτα της εισόδου υπάρχει μια πολυτελής ρεσεψιόν . Μια κυρία βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Ο χώρος υποδοχής είναι γεμάτος ξύλο και τους τοίχους στολίζουν πίνακες ζωγραφικής. Ένα έμπειρο μάτι καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για «αστείους» πίνακες αλλά έχουν κάποια σημαντική αξία. Από τα ηχεία ακούγεται κλασσική μουσική.

Το προσωπικό του γραφείο είναι όλο ντυμένο με ξύλο και ο επισκέπτης θαυμάζει πολλά αντικείμενα άξιας που έχουν τοποθετηθεί με μεγάλη προσοχή.

Το ρετιρέ διαθέτει μια εκπληκτική αίθουσα συσκέψεων με ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι συσκέψεων.

Το ακίνητο διαθέτει και άλλους χώρους καθώς ο ιδιοκτήτης του είναι πρόεδρος ομίλου προβληματισμού. Δεν είναι δηλαδή εν ενεργεία πολιτικός.

Εγώ προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ σε αυτό το γραφείο . Έχουν πάει όμως άλλοι έγκριτοι συνάδελφοι για κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του. Άλλωστε και ο ίδιος το επεδίωκε και το επιδιώκει.

Εδώ θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν πάει κατά καιρούς στα γραφεία τραπεζιτών, επιχειρηματιών κλπ. Άρα έχουν δει δεκάδες γραφεία πλούσιων και διασήμων.

Όμως κάτι τέτοιο όπως μου έλεγε παλαιός συνάδελφος «δεν το έχω ξαναδεί. Τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει πουθενά» μου λέει και μου ξαναλέγει … Συνεπώς καταλαβαίνω ότι όποιος έχει πάει σε αυτό το γραφείο δεν πρέπει να αναρωτιέται , γιατί υπάρχει ο λογαριασμός των 300.000 ευρω στην HSBC της Γενεύης. Ποιος λογαριασμός ; Αυτός , ντε , που ήταν στην λίστα Lagard…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων