Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Η νέα κόλαση των πολιτών και των υπουργών

Αν οι αλλαγές του Μνημονίου 3 στο συνταξιοδοτικό χρειάστηκαν 18 εγκυκλίους για να τεθούν σε εφαρμογή, μπορούμε να φανταστούμε με σχετική βεβαιότητα, πως το Μνημόνιο 3 που στην πραγματικότητα είναι 15 νόμοι σε έναν με δεκάδες διατάξεις, χρειάζεται περί τις 1.000 εγκυκλίους τουλάχιστον για να τρέξει.

Με δυο λόγια, κυοφορείται ένας νέος γραφειοκρατικός γίγαντας που θα γεννηθεί τους επόμενους μήνες και για να τον κατανοήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα χρειαστούν άλλους 12 με 24 μήνες για να τον αφομοιώσουν και να τον εφαρμόσουν. Δεδομένου ότι οι παλιοί και οι παλιές υπάλληλοι που είχαν μάθει να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν, έφυγαν ή φεύγουν, μπορούμε να φανταστούμε το αλαλούμ που πρόκειται να ακολουθήσει.

Οι υπουργοί που θα έχουν στον κρόταφο το περίστροφο του μηνιαίου ελέγχου της Τρόικας, θα ζήσουν μια απίστευτη κόλαση, όπως άλλωστε και οι πολίτες. Για να αφομοιωθεί το Καθεστώς Μνημόνιο 3 θα χρειαστούν μεγάλες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, αλλά και επενδύσεις στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση. Εννοείται πως μόλις όλα αυτά εφαρμοστούν, τότε, ο ρυθμός αύξησης των αυτοκτονιών από τις 3.124 που αποδόθηκαν στην κρίση, θα εκτιναχθεί…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων