Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Η «πρόκληση» των νέων γηπέδων

Η κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή, ανακατασκευή ή βελτίωση ιδιωτικών ή μη αθλητικών εγκαταστάσεων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, μοιάζει παράταιρη έως προκλητική.

Στον κοινό νου, ένα κράτος που καταρρέει οικονομικά και ψάχνει χρήματα επιβίωσης από έναν σχεδόν εξαθλιωμένο λαό, η υλοποίηση περιφερειακών προγραμμάτων για τα γήπεδα της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, το κολυμβητήριο στον Πειραιά ή ότι άλλο, φαντάζει σπατάλη, ρεμούλα, πολιτικό παιχνίδι ή όσα έμαθε (και συμμετείχε με την ψήφο του) τόσα χρόνια.

Μη στέκεστε στις κραυγές που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και στις αντιδράσεις διαφόρων παραγόντων ή οπαδών.

Ο Μαρινάκης θα φωνάζει γιατί δίνονται χρήματα στον Μελισσανίδη και στον Αλαφούζο.

HTML tutorial

Στην ΑΕΚ θα θυμηθούν με ποιόν τρόπο πήρε ο Ολυμπιακός το Καραϊσκάκη για μισό αιώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα λέει ότι δίνονται πιο πολλά στον Πανιώνιο και θα θέλει κι άλλα.

Ο ΠΑΟΚ θα καταγγέλλει το κατεστημένο της Αθήνας επειδή δεν χαρίζονται οι τόκοι του χρέους στον Σαββίδη.

Ο Σγουρός καλά κάνει και δίνει αυτά τα λεφτά προκειμένου να γίνουν ή να βελτιωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις που αποδεδειγμένα και εγγυημένα θα συμβάλλουν στην ισχυροποίηση μεγάλων ομάδων της χώρας, θα γεμίζουν από κόσμο και αθλητές και δεν θα είναι έρημα Ολυμπιακά Ακίνητα, θα δώσουν θέσεις εργασίας σε πολλούς ανθρώπους.

Με τα νέα ή «νέα» τους γήπεδα, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα μπορέσουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές ομάδες για ένα πιο ισχυρό και ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα έχει τρόπο να στεγάσει τα πανίσχυρα – αλλά περιφερόμενα σε διάφορους χώρους – τμήματά του στον υγρό στίβο.

Αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί με την κρατική ενίσχυση στις αθλητικού περιεχομένου επενδυτικές προσπάθειες είναι η διαφάνεια. Αν χαθεί έστω και ένα ευρώ σε μίζες ή τσέπες τρίτων ή οπουδήποτε, θα είναι πραγματικά προκλητικό και εγκληματικό ύστερα από όσα έχουν γίνει (και σε αυτόν τον τομέα) στη χώρα μας.
Αν κάποια από αυτά τα λεφτά γίνουν έρμαιο επιτηδείων ή σκορπιστούν δίχως νόημα, όπως κατά καιρούς έχει συμβεί, τότε θα είναι πάλι τρίχες. Κατσαρές ή…σγουρές.

Εκεί θέλει την πιο μεγάλη προσοχή κι όχι στις κόντρες των επιχειρηματιών που πάντοτε θα ζητούν περισσότερη στήριξη στις επενδύσεις τους και πάντοτε θα αμφισβητούν τις προθέσεις και τις ενέργειες των ανταγωνιστών τους.

Όσον αφορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα πλάνα που δημοσιεύονται σχετικά με επέκταση των εξεδρών κλπ, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, διότι με την τελευταία τροπολογία, κάθε βελτιωτικό ή επισκευαστικό έργο στο γήπεδο της Λεωφόρου μπορεί να γίνει δίχως να υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στον όγκο των συνολικών εγκαταστάσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων