Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Η Ψηλή «κόντυνε» τον Μπαλτάκο!

Μνήμες και πάθη ανέσυρε η επίθεση που εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου όταν εκείνος μίλησε για την οικονομία της χώρας χαρακτηρίζοντας την έλευση της τρόικας “μελανή σελίδα στην ιστορία της”.

Η πρώην υπουργός εμφανώς ενοχλημένη φρόντισε να υποβαθμίσει τον ρόλο Μπαλτάκου και να επισημάνει ότι θα προτιμούσε για θέματα της οικονομίας και μείζονα θέματα να ακούει τις απόψεις θεσμικών παραγόντων όπως για παράδειγμα του πρωθυπουργού. Να σημειωθεί ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης είναι προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά και επιπλέον ο ρόλος του είναι απολύτως θεσμικός.

Κάποιοι λοιπόν τώρα λένε ότι το σφάξιμο με το βαμβάκι του Μπαλτάκου από την Ντόρα έγινε διότι όταν γινόταν η μάχη της διαδοχής στην γαλάζια παράταξη το 2009 ο πρώτος, έχοντας ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή άσκησε τέτοια επιρροή στον πρώην πρωθυπουργό με αποτέλεσμα οι “καραμανλικοί” της ΝΔ να στραφούν όλοι προς την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι άλλωστε γνωστό σε όσους κατοικοεδρεύουν την Συγγρού ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο που διατηρεί εξίσου στενούς δεσμούς και με τον Κ. Καραμανλή και με τον Αντ. Σαμαρά, γι’ αυτό άλλωστε η προσέγγιση του νυν με τον πρώην γίνεται σχεδόν πάντα μέσω του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων