Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Google παρουσιάζει KitKat και Nexus 5

Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα μέχρι τώρα για τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google για κινητά είναι το όνομά του: KitKat. Αλλά σε μια πρόσφατη εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης, η Google παρουσίασε τα πρώτα χαρακτηριστικά επικαιροποιημένου προγράμματος. Παρουσίασε επίσης και το Nexus 5, το τελευταίο «καθαρά Google» τηλέφωνο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την LG, και το οποίο θα διατίθεται σε ξεκλείδωτη μορφή μέσω του online καταστήματος Google Play.

Το νέο Nexus θα έχει οθόνη 5-ιντσών και θα πωλείται σήμερα σε μια έκδοση 16GB προς $349 ενώ η έκδοση των 32GB προς $ 399 ενώ είναι το πρώτο τηλέφωνο με την εν λόγω νέα έκδοση του Android και προσφέρεται σε μια εντυπωσιακά χαμηλή τιμή. Όμως, η Google θα κυκλοφορήσει επίσης το KitKat στην κοινότητα των προγραμματιστών Android και συνεπώς περισσότερα από ένα τηλέφωνα από άλλους κατασκευαστές θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν έως το επόμενο έτος.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που είναι καινούργια στο KitKat. Η Google έχει θέσει ως στόχο να φθάσει «στους επόμενους ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους» και το KitKat έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει σε 512MB μνήμης RAM, το ελάχιστο που προβλέπεται για τα χαμηλής στάθμης κινητά, ειδικά εκείνα που πωλούνται σε αναδυόμενες οικονομίες. Το βασικό λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές της Google όπως το Chrome είναι πιο ελαφρύ από ό, τι πριν, και το KitKat μπορεί να μπλοκάρει εφαρμογές τρίτων που επηρεάζουν πολύ τη μνήμα ώστε να λειτουργούν σε μνήμη με αποδοτικότερους τρόπους.

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες φήμες η Google δεν έκανε καμία αναφορά περί νέου tablet ή SmartWatch στην εκδήλωση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων