Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ηνωμένο Βασίλειο: 625 εκατ. ευρώ για έργα πράσινης ενέργειας

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διαθέσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο λίρες για νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας, όπως οι υπεράκτιες αιολικές μονάδες, των οποίων το κόστος έχει μειωθεί κατά 50% σε μόλις δύο χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Τα χρήματα από την «Στρατηγική Καθαρής Ανάπτυξης» θα διατεθούν σε διαγωνισμούς για συμβάσεις επιδότησης, οι οποίες εγγυώνται μια καθορισμένη τιμή για την ενέργεια που παράγεται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η στρατηγική θα βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να εκπληρώσει τους νομικά δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών ως το 2020, που επί του παρόντος αναμένεται να μην πλησιάσει καν, και να επιτύχει τους νέους στόχους για το 2032.

Η περιβαλλοντική νομική εταιρία ClientEarth προειδοποίησε για πιθανή νομική δράση, εάν η στρατηγική δεν δείχνει σαφώς πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους περί κλιματικής αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η πράσινη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη αξία 46 δισεκατομμυρίων λιρών, περισσότερο από τη χημική, φαρμακευτική, αεροναυπηγική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία μαζί, ενώ 430.000 άτομα απασχολούνται στον κλάδο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλος πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσώπευε σχεδόν το 30% του συνόλου που κατανάλωσε η χώρα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ ο άνθρακας έπεσε μόλις στο 2%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img