Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιδιωτικοποιείται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας, θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως καθώς οι μέτοχοι του αποφάσισαν να αγοράσουν από το κράτος το εναπομείναν 30% των μετοχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr, η εταιρεία Sheremetyevo Holding είναι ο βασικός μέτοχος του «Σερεμέτιεβο» και κατέχει το 66,1% του πακέτου των μετοχών, ενώ στον κρατικό ρωσικό οργανισμό κρατικής ιδιοκτησίας Rosimusestvo ανήκει το 30,46% του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» το 2019 εξυπηρέτησε 49,9 εκατομμύρια επιβάτες και είναι το όγδοο κατά σειράν αεροδρόμιο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιβατών.

Η εταιρεία Sheremetyevo Holding, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία TPS Avia Holding. Το 65,22% της κυπριακής εταιρείας ανήκει στον όμιλο των οικογενειών του Αλεξάντρ Πανομαρένκο και του Αλεξάντρ Σκορομπαγκάτκο, ενώ το 34,78% ανήκει στον Αρκάντι Ρότενμπεργκ.

Η αξία του κρατικού πακέτου των μετοχών, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Μιχαήλ Γκανέλιν, εκτιμάται ότι φθάνει τα 50-70 δισεκατομμύρια ρούβλια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων