Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιδού γιατί 3 εκατομμύρια Γερμανοί νηστεύουν από το σεξ και το φαγητό

Η πρωτοβουλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας για επτά εβδομάδες, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους Γερμανούς. Κι αυτό γιατί πολλοί αναζητούν ένα νέο προσανατολισμό στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σχεδόν τρία εκατομμύρια Γερμανοί νηστεύουν συστηματικά μέχρι το Πάσχα. Το 1983 η Ευαγγελική Εκκλησία ξεκίνησε μια καμπάνια για συμμετοχή στη νηστεία με τον τίτλο «7 εβδομάδες χωρίς». «Αυτοί που συμμετέχουν προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες», λέει ο Αρντ Μπρούμερ, επικεφαλής αυτής της καμπάνιας.

Η νηστεία δεν περιλαμβάνει μόνο αποχή από συγκεκριμένα φαγητά, αλλά ακόμα και από την τηλεόραση, το σεξ και γενικότερα από πολλές απολαύσεις, όπως το αλκοόλ και τον καπνό. «Να σκεφθείς μόνος σου» είναι το κεντρικό σύνθημα που συνοδεύει αυτές τις 46 ημέρες νηστείας μέχρι το Πάσχα. Με αυτό εννοούν να ξανασκεφθεί κανείς τις βεβαιότητες που έχει αποκτήσει στη ζωή του. Βεβαιότητες από πράγματα που έχει ακούσει, έχει διαβάσει, του έχουν πει. Ο Αρντ Μπρούμερ γίνεται σαφής: «Στον 20 αιώνα είχαμε πολλούς εθνικοσοσιαλιστές και άλλους σοσιαλιστές που ευαγγελίστηκαν τον παράδεισο και τελικά όλο αυτό τελείωσε με μαζικές δολοφονίες».

Πέρα όμως από ένα κίνητρο για να σκεφθεί κανείς, γενικότερα στόχος όπως λέει ο Αρντ Μπρούμερ είναι να παρουσιαστεί εκ νέου και ο Ιησούς. Όπως ισχυρίζεται, υπάρχει η πεποίθηση πως ο Ιησούς ήταν κάποιος που έδειχνε τους άλλους με το δάχτυλο. «Αντίθετα όμως ήταν κάποιος ο οποίος καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τους αμαρτωλούς και αυτό πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν το γνωρίζουν» πιστεύει ο Γερμανός ευαγγελικός ιερωμένος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων