Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ιδού ο άνθρωπος – πουλί!

Ένας 54χρονος Ελβετός έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να πετάξει. Ο Yves Rossy ήθελε να πετάξει, αλλά όχι με αεροπλάνο, ούτε σε ελεύθερη πτώση. Ήθελε να πετάξει, όπως τα πουλιά. Και τα κατάφερε! Μπορεί να πετάξει σταθερά στο ύψος που επιθυμεί ή ακόμη και να αλλάζει ύψος.

Αρχικά έγινε πιλότος σε μια αεροπορική εταιρεία και στη συνέχεια πήγε στην πολεμική αεροπορία της Ελβετίας. Φυσικά έχει πετάξει με αλεξίπτωτα πλαγιάς και έχει δοκιμάσει και ελεύθερη πτώση.

Ο jetman Yves Rossy φοράει τα φτερά του – που κατασκεύασε ο ίδιος – τα οποία έχουν άνοιγμα 1,8 μέτρα και έχουν προσαρμοσμένες επάνω δύο μικρές μηχανές. Την πρώτη φορά που πήγε για να δοκιμάσει την κατασκευή του όλοι πίστευαν ότι ήταν τρελός και ότι θα έπεφτε στο έδαφος και θα σκοτωνόταν. Εκείνος όμως τους διέψευσε.

Ερωτηθείς για κάποιο περίεργο περιστατικό που του έχει συμβεί, απάντησε: «Μια φορά μου επιτέθηκε ένας αετός, καθώς με πέρασε για πουλί. Τρόμαξα γιατί κατάλαβα ότι δεν αστειευόταν».

Θυμάται ακόμη την πρώτη του προσγείωση. Ήταν πολύ κακή, όπως λέει ο ίδιος. Ήταν άσχημες οι καιρικές συνθήκες και ο άνεμος άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω σε δέντρα.

«Όμως, έχουμε την ικανότητα να ξεχνάμε και να συνεχίζουμε», πρόσθεσε. «Άλλωστε δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το ταξίδι», υποστηρίζει ο Rossy.

Ο Rossy έχει πετάξει σε μέρη όπως το Γκραντ Κάνιον ή το Ρίο ντε Τζανέιρο. «Είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή σου που ζεις απόλυτα τη στιγμή, το μέρος, τα πάντα. Στο Ρίο έκλαιγα μέσα στο κράνος μου από συγκίνηση», λέει χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων