Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ιστορικές συνομιλίες για την επανένωση οικογενειών από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα

Συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας επανασύνδεσης των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου στη κορεατική χερσόνησο ξεκίνησαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στα σύνορα των δυο κρατών στο χωριό Πανμουνιόμ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Παρκ Γιν-σο.

Κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου της Κορέας (1950-1953) πολλές οικογένειες χωρίστηκαν, με μέλη τους να μένουν είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά. Το θέμα απασχολεί τις δύο χώρες για πολλά χρόνια και από το αποτέλεσμα των συνομιλιών θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει επανένωση οικογενειών που θα είναι οι πρώτες από το 2010.

Παρόμοιος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή με απόφαση του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.

σχετικα αρθρα

142 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img