Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό τα Δωδεκάνησα και η… Μύκονος

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό στη μέση της πιο απαιτητικής καλοκαιρινής περιόδου αντιμετωπίζουν νησιά των μικρών Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, ενώ οριακά είναι τα αποθέματα ακόμα και για την κοσμοπολίτικη Μύκονο…

Η εξαιρετικά ενισχυμένη τουριστική κίνηση, αλλά και η ολιγωρία για την ολοκλήρωση κάποιων έργων και τον καθαρισμό αρκετών αφαλατώσεων αφήνουν χωρίς νερό τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες. Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, το νερό παρέχεται με… δελτίο όπως στη Σχοινούσα. Οι γνωστές γραφειοκρατικές δυσκολίες που αυτή τη φορά απειλούν να πλήξουν τον τουρισμό των νησιών θέτουν τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια, την Αμοργό, την Κίμωλο, την Πάτμο, τους Αρκιούς, τη Σύμη, τη Λέρο και το Καστελόριζο στο… κόκκινο της λειψυδρίας.

«Περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά η καθυστέρηση ήταν μεγάλη και δυστυχώς για εμάς τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Είμαστε στο ?πικ? της τουριστικής περιόδου και έχουμε μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη του νερού. Και κατά πως φαίνεται αυτό το πρόβλημα που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου θα κορυφωθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Τα 650 κυβικά που έχουμε από το φράγμα για τη Σκάλα δεν αρκούν και το πρόβλημα γιγαντώνεται στη Χώρα και το Γροίκο. Εχει να έρθει καράβι με νερό 15 ημέρες. Για να λύσουμε το θέμα χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 2-3 υδροφόρες. Αν είχαμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε τις δύο αφαλατώσεις, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αλλά και σε αυτό το θέμα μας σταματάει η γραφειοκρατία», λέει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων