Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

“Καταποντίστηκε” η Μόσχα και το Ρούβλι- Πέφτουν Νέα Υόρκη και Ευρώπη

«Καταποντισμό» υπέστησαν σήμερα οι δύο βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Μόσχας, καταγράφοντας πτώση άνω του 10%, καθώς συνεχίζεται και κλιμακώνεται η κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το skai.gr σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα περισσότερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο πριν το κλείσιμο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνοντας στον DAX στη Φρανκφούρτη (-3,44%)

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters, οι απώλειες του χρηματιστηρίου της Μόσχας «έσβησαν» 60 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των ρωσικών εισηγμένων εταιρειών.

Την ίδια στιγμή, το ρούβλι έπεσε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ενδεικτικά, η ισοτιμία με το ευρώ έφθασε τα 51,20 ρούβλια, ωθώντας τη ρωσική κεντρική τράπεζα να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης, από 5,5 σε 7% και να δαπανήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια σε συναλλαγματικά αποθέματα προκειμένου να συγκρατήσει το ρωσικό νόμισμα.

Εν μέσω της «καταιγίδας», δέσμευση πως το ρούβλι δεν θα καταρρεύσει έδωσε, μέσω του πρακτορείου Interfax, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων