Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Κλειστόν λόγω…. πετρελαίου

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Η επιδείνωση του καιρού και η έλλειψη πετρελαίου οδήγησαν στην οριστική διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, όπου προπονούνται αθλητές των ολυμπιακών ομάδων.

Η διοίκηση του κολυμβητηρίου, την ευθύνη του οποίου έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην εγκατάσταση καθώς δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί το πετρέλαιο που είναι απαραίτητο για τη θέρμανση της πισίνας.

Η μηνιαία δαπάνη για το πετρέλαιο του κολυμβητηρίου ανέρχεται στις 30.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η ΕΟΕ έχει στα ταμεία της οριακά τα χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τα δώρα των υπαλλήλων της καθώς όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί της, μέσα σε 2 χρόνια η επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 70%!

Η αδυναμία της ΕΟΕ να αντιμετωπίσει τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου την έχει οδηγήσει στη λύση της εκχώρησής του στην Περιφέρεια Αττικής. Η λύση αυτή είχε και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΕΟΕ κ. Γιάννη Σγουρού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα από την περασμένη Πέμπτη να μπει λουκέτο.

Στο Ζάππειο προπονούνται οι εθνικές ομάδες πόλο, ο Παναθηναϊκός και η Χίος και βέβαια αρκετοί κολυμβητές ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά.
Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις οχτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της κας Αγγελοπούλου. Ξεφτίλα πραγματική. Τι άλλο να πει κανείς;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων