Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

«Κλειστό» το Πεδίον του Άρεως για τους πολίτες της Αττικής

Ερώτηση σχετικά με το Πεδίον του Άρεως κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή καθώς ο χώρος παραμένει κλειστός για τους πολίτες.

«Κύριοι Υπουργοί,

Το Πεδίον του Άρεως αποτελεί ή θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα του πολίτη, του κατοίκου και του επισκέπτη της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια για την αποκατάστασή του δαπανήθηκαν περίπου 10 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Δυστυχώς όμως ο σημαντικός αυτός πνεύμονας πρασίνου για την πρωτεύουσα παραμένει ουσιαστικά κλειστός για τους πολίτες και ανοικτός για κάθε είδους παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες. Παρά το γεγονός όμως την πραγματικότητα αυτή που όλοι γνωρίζουν, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν πραγματοποιείται για να επιστραφεί τελικά στους πολίτες ένα από τα πολυτιμότερα σημεία αναφοράς της πόλης. Το Πεδίο του Άρεως μάλιστα μετατρέπεται και σε πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης χωρίς όμως να είναι τελικά ξεκάθαρο στους πολίτες εάν οι ευθύνες για το ότι παραμένει το Πεδίον του Άρεως απρόσιτο για τους πολίτες, βαραίνουν την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την διοίκηση του Δήμου Αθηναίων ή την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από την κυβέρνηση.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Για ποιους λόγους κατά τη γνώμη σας το Πεδίον του Άρεως παραμένει κλειστό για τους πολίτες παρά το ότι δαπανήθηκαν περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάστασή του;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να συνδράμετε και να διασφαλίσετε ότι το Πεδίον του Άρεως θα αποδοθεί στους πολίτες, θα αξιοποιηθεί και θα αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς για την Αθήνα;»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων