Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Κουβέλης κατά Βενιζέλου: Του λείπει ο πολιτικός πολιτισμός

Στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα το πρωί ο Φώτης Κουβέλης και απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για την ΔΗΜΑΡ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά:

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός». Ο κ. Κουβέλης θεωρεί άστοχη τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, μαρτυρούν: έλλειψη ψυχραιμίας και απουσία πολιτικού πολιτισμού. Δεν θα παρακολουθήσω ούτε τον πολιτικό του λόγο αλλά ούτε και τον τρόπο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον της ΔΗΜΑΡ».

Από την κριτική που άσκησε ο κ. Κουβέλης δεν ξέφυγε και το Ποτάμι ου Σταύρου Θεοδωράκη. Ειδικότερα, ανέφερε πως το καινούριο πρέπει να έχει χρώμα αι συγκεκριμένες θετικού χαρακτήρα δεσμεύσεις. Αναφορά έκανε και στην ανάγκη μείωσης του αριθμού των βουλευτών, με παράλληλη όμως αύξηση των αρμοδιοτήτων της Βουλής και μείωση των εκλογικών περιφερειών. Τέλος μίλησε και για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και την θέσπιση απλής αναλογικής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων