Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

«Λίγη» αποδείχθηκε άλλη μια φορά η αυτοδιοίκηση

Σε περισσότερες από 4.000 επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές έχει προχωρήσει ήδη η ΔΕΗ μετά από έλεγχο που διενεργούν οι υπηρεσίες της στα στοιχεία που διαθέτει η Επιχείρηση στο μηχανογραφικό της σύστημα.

Και ενώ η ΔΕΗ συνεχίζει τις επανασυνδέσεις υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί και η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη με την οποία θα ορίζεται μια ακόμη κατηγόρια εντός του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου στην οποία το ρεύμα θα παρέχεται ουσιαστικά δωρεάν και συγκεκριμένα με έκπτωση έως και 99%, ώστε η απόφαση να μην αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερης αγοράς.

Και ενώ φαίνεται ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της και έως τα Χριστούγεννα θα γίνουν οι επανασυνδέσεις των 10.000-15.000 ευάλωτων καταναλωτών όπως εξαρχής είχαν προαναγγείλει η ΔΕΗ και το υπουργείο, οι Δήμαρχοι μέσω της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να παρακολουθούν αμήχανα και να ζητούν στοιχεία για να εντοπίσουν τους απόρους των Δήμων τους.

Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλώνεται σε δηλώσεις, διεκδικήσεις και καταγγελίες του κεντρικού κράτους δείχνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να απαλλαγεί από νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος, οι οποίες όπως φαίνεται έχουν εγγραφεί στο DNA της. Οι όποιες εξαιρέσεις Δημάρχων, μάλλον επιβεβαιώνουν παρά διαψεύδουν τον κανόνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων