Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

«Λεφτά υπάρχουν»… για τα ΕΛΠΕ

«Λεφτά υπάρχουν»… στις κεφαλαιαγορές και τα προσφέρουν με καλό επιτόκιο σε εταιρίες όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Πάνω από 1,4 δις δολάρια ήταν η συνολική ζήτηση για το διετές δολαριακό ομολόγου που εξέδωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, προκειμένου να αντλήσουν 400εκ. δολάρια, με σταθερό επιτόκιο 4,625%. Το 50% των προσφορών προήλθε από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης δολαριακής έκδοσης Ευρω-ομολόγου στην ιστορία των Ελληνικών Πετρελαίων επιβεβαιώνει σύμφωνα και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Γιάννη Κωστόπουλο, την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτών επενδυτών στις προοπτικές και τη στρατηγική της εταιρίας.

Ενδεικτικό του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι το book building ολοκληρώθηκε εντός μερικών ωρών από την έναρξη της διαδικασίας. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Οι τράπεζες BNP Paribas, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, EurobankErgasias S.A .και HSBC Bank plc είχαν ρόλο διοργανωτριών τραπεζών της έκδοσης.

Σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και η κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Η έκδοση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής των Ελληνικών Πετρελαίων για διαφοροποίηση του χρηματοδοτικού μίγματος, μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους και μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου σε δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων