Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ληστές με… λίστες!

Μαθαίνω πως στην Ελληνική Αστυνομία έχουν αρχίσει και προβληματίζονται σοβαρά. Σε πολλούς «διαδρόμους» δημοσίων υπηρεσιών, είναι κοινό μυστικό, πως τα «στικάκια» δουλεύουν στο φουλ. Από εφορίες, πολεοδομίες και ΔΕΚΟ μέχρι υπουργεία, δικαστήρια και νοσοκομεία, επιτήδειοι υπάλληλοι που έχουν πρόσβαση σε σχετικά αρχεία δεν τα αφήνουν «αναξιοποίητα». Έχοντας επιστρατεύσει ακόμη και λογισμικά που σβήνουν ηλεκτρονικά ίχνη, επιχειρείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα η εξαγωγή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτά προορίζονται είτε προς πώληση σε ενδιαφερόμενους, είτε για απόπειρες απευθείας εκβιασμού ανθρώπων, είτε για «να βρίσκονται», σε περίπτωση που χρειαστούν.

Με άλλοθι «τους πολιτικούς που τα άρπαξαν και βούλιαξαν τη χώρα», κάποιοι αποφασίζουν πολύ εύκολα να περάσουν την «κόκκινη γραμμή». Ειδικά σε μια κοινωνία που ο φθόνος είναι διαχρονικά το κυρίαρχο συναίσθημα και η ανομία υπήρξε κανόνας της δημόσιας ζωής, δεν είναι ούτε παράδοξο, ούτε μη αναμενόμενο. ‘Άλλωστε υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο, αλλά τότε ήταν… “hard copy”. Οι φάκελοι της χούντας έχτισαν καριέρες και δημιούργησαν περιουσίες της Μεταπολίτευσης.

Αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες της ΕΛΑΣ και κυρίως της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που δέχεται σοβαρές καταγγελίες και ερευνά αρκετές υποθέσεις, σύντομα θα μιλάμε για τους ληστές με τις….λίστες!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων