Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Λιοντάρι σκότωσε λέαινα σε ζωολογικό κήπο

Αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε και σκότωσε τη λέαινα με την οποία μοιραζόταν επί χρόνια τον ίδιο χώρο σε ζωολογικό κήπο στο Ντάλας του Τέξας, σοκάροντας τους επισκέπτες.

Ειδικότερα, το βίντεο δείχνει το αρσενικό να πιάνει από τον λαιμό την πεντάχρονη Τζοχάρι, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας πέθανε από τα τραύματά της και την αιμορραγία.

«Στην αρχή όλοι νομίσαμε ότι παίζουν, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε ότι την σκοτώνει. Ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες. Το αρσενικό βρισκόταν πίσω της και την κρατούσε από το λαιμό μέχρι να σταματήσει να κινείται», όπως περιέγραψε το περιστατικό ένας επισκέπτης.

Η Τζοχάρι ήταν η αγαπημένη του προσωπικού και την φώναζαν Τζο-Τζο.

Σύμφωνα με την Λιν Κρέιμερ, υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου του Ντάλας, τα αρσενικά λιοντάρια όταν ζουν ελεύθερα στη φύση σκοτώνουν μερικές φορές άλλα αρσενικά ή μικρά, αλλά η επίθεση σε λέαινα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

«Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και δυσάρεστο γεγονός. Στα 35 χρόνια που εργάζομαι ως κτηνίατρος σε ζωολογικούς κήπους δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η Κρέιμερ.

«Η Τζο-Τζο ήταν γλυκιά και τρυφερή με τις αδελφές της, τις οποίες φρόντιζε», πρόσθεσε.

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου σχεδιάζουν να κρατήσουν τα δύο αρσενικά λιοντάρια, που είναι αδέλφια, χωριστά από τις δύο αδελφές της Τζοχάρι για προληπτικούς λόγους και διευκρίνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβάλουν σε ευθανασία το αρσενικό λιοντάρι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων