Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Μήνες απλήρωτα τα φαρμακεία από τον ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτα από τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν εδώ και πέντε μήνες τα φαρμακεία για τις εκτελεσθείσες συνταγές ιατροτεχνολογικών και άλλα προϊόντων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αργύρης Αργυρόπουλος.

Εξάλλου, φαρμακοποιοί υπογραμμίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τηλεφωνικώς ότι θα “κουρέψει” χρήματα των συνταγών του Ιανουαρίου 2017, οι οποίες ήδη έχουν εκτελεστεί και πληρωθεί από τους φαρμακοποιούς, χωρίς καν να δώσει κάποια εξήγηση για τους λόγους αυτής της περικοπής. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι όταν κάποιος φαρμακοποιός ζητήσει να καταθέσει ένσταση, ο ΕΟΠΥΥ τον συμβουλεύει να μην το κάνει διότι πρώτον θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η πληρωμή του και δεύτερον διότι κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν την ένσταση.

“Οι φαρμακοποιοί πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ για περισσότερα υλικά, περισσότερο από το διπλάσιο χρόνο σε σχέση με ό,τι συνέβαινε έως το 2016 κι ακόμα είναι απλήρωτοι” υπογραμμίζει ο κ. Αργυρόπουλος.

Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση του απερχόμενου προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο, όπως επισημαίνει, χωρίς να ενημερώσει το υπόλοιπο ΔΣ, έσπευσε να υπογράψει τη σύμβαση αιφνιδίως στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στις 2/1/2017.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων