Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Μήτρογλου: Από τα 10 ευρώ στα 25 εκατομμύρια!

Ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε να γίνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, ενώ τα 25 εκ. ευρώ που κόστισε συνολικά στη Φούλαμ η απόκτησή του είναι μέσα στις πιο δαπανηρές μεταγραφές παγκοσμίως στη χειμερινή σεζόν.

Μικρές λεπτομέρειες και μυστικά για το πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μεγάλο ενδιαφέρον:

Τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα και ενσωματώθηκε στην Εθνική Ελπίδων, οι τότε συμπαίκτες του έκαναν μαζί του την εξής πλάκα: Του έλεγαν στις προπονήσεις ότι για κάθε γκολ που θα έβαζε, θα έπαιρνε 10 ευρώ! Ο Μήτρογλου «σκιζόταν», τα έβαζε και πήγαινε μετά και εισέπρατε το χαρτζιλίκι! Από τα δεκάευρα, έφτασε στα 10 εκατομμύρια συμβόλαιο στην Αγγλία!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πει περίφημες ατάκες για τον Μήτρογλου. Όταν του είχαν επισημάνει ότι «είναι καλός παίκτης, αλλά δεν έχει μυαλό και δεν διακρίνεται για την ευφυία του», ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απαντήσει ως εξής: «Για να βάζει γκολ τον έχω στον Ολυμπιακό, δεν τον πήρα για επιστήμονα στην Ιντρακόμ»!

Ο Κόκκαλης τον είχε πάντα στα «ώπα-ώπα», αλλά τον είχε μαλώσει και δημοσίως για τους πανηγυρισμούς με τα «πιστόλια». Ιστορική η ατάκα στα αποδυτήρια «παίζε μπάλα και άσε τα πιστόλια μη στα βάλω εκεί που ξέρεις»!

Επειδή δεν μιλάει καλά τα ελληνικά και γενικώς δεν τα έχει καλά με τις δηλώσεις στον Τύπο, υπήρχε πολύ αγωνία σε όλο το τιμ της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012 πριν από τον προημιτελικό με την Γερμανία. Τότε που όλοι ζητούσαν συνεντεύξεις από τον Μήτρογλου λόγω της γερμανικής καταγωγής του, αλλά και σε μία εποχή που υπήρχε μεγάλη πολιτική και κοινωνική ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία. Ο Μήτρογλου βγήκε μπροστά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο, μίλησε για αρκετή ώρα και εντυπωσίασε τους πάντες με τις απόψεις του και τη διατύπωσή τους. Δίχως να έχει προετοιμαστεί ιδιατέρως από τους υπεύθυνους της Εθνικής.

Στον Ολυμπιακό, επίσης κάνουν λόγο για μεγάλη αλλαγή και σοβαρότητα στη συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια. Οι «τρέλες» του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν, αυτό που δεν άλλαξε ποτέ είναι η επιθυμία του να παίζει κι όχι να είναι στον πάγκο. Και δεν ξαναβγήκε ποτέ από τη βασική ενδεκάδα από τον Σεπτέμβρη όταν έβαλε τα τρία γκολ στη Λιβαδειά. Νωρίτερα – το περασμένο καλοκαίρι μόλις δηλαδή, – υπήρξε σκέψη να δοθεί πάλι δανεικός κι ο ίδιος ήταν μέσα στα νεύρα, μετά την απόκτηση Σαβιόλα.

Τελικά μέσα σε λίγους μήνες όλα άλλαξαν. Κι από μισό εκατομμύριο σκάρτο που έπαιρνε από το προηγούμενο συμβόλαιό του, φτάνει τώρα να πενταπλασιάζει τις αποδοχές του με τα 2,5 εκ. ευρώ που του δίνει το χρόνο η Φούλαμ!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων