Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαθητική εφεύρεση για την ασφάλεια στα σχολεία

Εάν η αναγκαιότητα είναι η μητέρα των εφευρέσεων, η συνεχής απειλή της σχολικής βίας μπορεί να εμπνεύσει καινοτόμες ιδέες σε μια ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας στη Ουάσινγκτον.

Οι μαθητές του Λυκείου Benjamin Banneker, οι πόρτες του κτιρίου του οποίου δεν έχουν πλευρικές κλειδαριές ως προληπτικό μέτρο για την πυρασφάλεια, βλέποντας τα γεγονότα στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook αναρωτήθηκαν αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο σχολείο τους. Έτσι, μια ομάδα μαθητών σχεδίασε ένα «σταθερό στοπ», μια συσκευή που σφίγγει γύρω από την γλώσσα του μηχανισμού που υπάρχει στις πόρτες του σχολείου και αποτρέπει έναν εισβολέα να ανοίξει την πόρτα και να εισέλθει στην τάξη.

«Πολλά παιδιά και ενήλικες σκοτώθηκαν στο σχολείο Sandy Hook,» αναφέρει νεαρός μαθητής στο NBC News. «Έτσι μαζευτήκαμε και συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τους εισβολείς από το να εισέλθουν στο σχολείο μας.» Αν και δεν πρόκειται για το πρώτο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, το σταθερό στοπ λύνει το πρόβλημα.
«Η συσκευή μας είναι αποσπώμενη» λέει ο μαθητής Anjreyev Harvey. «Θα βρίσκεται στην έδρα του δασκάλου και όταν υπάρξει ανακοίνωση ότι υπάρχει ένα περιστατικό στο κτίριο, θα μπορούμε να το εγκαταστήσουμε την ίδια στιγμή πάνω στον μεντεσέ».

Η ομάδα επιχορηγήθηκε με 10.000 δολάρια από το πρόγραμμα του ΜΙΤ Lemelson InvenTeams ώστε να αναπτύξει τις κλειδαριές, ενώ ένα δικηγορικό γραφείο στο Ντένβερ θα συνεργαστεί μαζί τους χωρίς αμοιβή ώστε να αποκτήσουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Όταν τελειοποιηθεί το προϊόν θα πωλείται προς περίπου 10 έως 15 δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων