Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μας κατασκοπεύουν τελικά οι έξυπνες τηλεοράσεις;

Σειρά αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη του Βρετανού ειδικού σε θέματα Πληροφορικής, Τζέισον Χάντλεϊ, ότι η επίπεδη τηλεόραση LG, που αγόρασε το καλοκαίρι, τον παρακολουθούσε.

Σε απάντηση των πρόσφατων κατηγοριών ότι η LG Smart ΤV μεταδίδει πληροφορίες ανάλογα με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη χωρίς τη συγκατάθεσή του, η εταιρία εξέδωσε αμέσως μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Από τις 29 Νοεμβρίου 2013 έως και σήμερα, οι περισσότερες LG Smart ΤV σε 137 χώρες έχουν ενημερωθεί. Εφόσον η λειτουργία αυτή απενεργοποιηθεί δια χειρός, η αναβαθμισμένη LG Smart ΤV δεν θα μεταδίδει πλέον πληροφορίες σχετικές με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις θέασης των χρηστών. Επίσης, με την αναβάθμιση θα πάψει αυτόματα και η μεταβίβαση των ονομάτων των αρχείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην LG Smart ΤV, όπου η επιλογή ενημέρωσης της έκδοσης λογισμικού έχει ενεργοποιηθεί και έχει επιλεγεί η λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων, οι τελευταίες εγκαθίστανται αυτόματα χωρίς καμία παρέμβαση από το χρήστη. Αν δεν έχει επιλεγεί η λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων, οι θεατές θα λαμβάνουν μια υπενθύμιση στην οθόνη κάθε δέκατη φορά που η τηλεόραση θα τίθεται σε λειτουργία, έως ότου το λογισμικό εγκριθεί για εγκατάσταση.

«Οι πελάτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή ενημέρωσης λογισμικού, μπορούν να το κάνουν μέσω του μενού ρυθμίσεων στην τηλεόρασή τους», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων