Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Μεγάλη οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ από κλοπές χαλκού και καλωδίων

Ο χαλκός είναι πολύτιμος και οι Έλληνες Ρομά το γνωρίζουν καλά με αποτέλεσμα να μην αφήνουν σε… χλωρό κλαρί του μετασχηματιστές και τα καλώδια της ΔΕΗ. Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς της ΔΑΣ δύο Ρομά ηλικίας 42 και 34 ετών, για κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές της ΔEH.

Είχαν κρύψει το χαλκό, που ήταν σε πλάκες και πηνία, μέσα σε τσουβάλια τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό, κάτω από τσουβάλια με κρεμμύδια. Οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο κατέσχεσαν ένα τόνο χαλκού και μισό τόνο κρεμμύδια.

Οι δυο Ρομά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ ο χαλκός θα επιστραφεί στους αρμοδίους της ΔΕΗ Λάρισας. Όσο για τα κρεμμύδια που κατασχέθηκαν ως προϊόν κλοπής, αφού δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα παραστατικά, η τύχη τους παραμένει άγνωστη….

Η οικονομική ζημιά για τη ΔΕΗ είναι μεγάλη καθώς από την αρχή του έτους μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού και μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ, έχουν συλληφθεί 19 άτομα και έχουν κατασχεθεί σχεδόν τρεις τόνοι χαλκού και 1.100 μέτρα καλωδίων!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων