Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά από Μέρκελ-Σαμαρά και ο Τσίπρας στο Δουβλίνο

Διήμερη επίσκεψη στο Δουβλίνο θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρεία της Κομισιόν. Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επίσης στο Δουβλίνο, στο οποίο πήρε μέρος τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και ο υποψήφιος του ΕΛΚ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στην ομιλία του τη Δευτέρα, στο διεθνές συνέδριο του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και του ευρωπαϊκού δικτύου «Transform! Europe», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρεία της Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, αναμένεται να αναφερθεί σε μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

Στο διεθνές συνέδριο, με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων