Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Μην ενοχλείτε τους μεγαλοπρεπείς “βαρώνους” των media.

H είδηση είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή. Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η προβολή τουρκικών σειρών κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προωθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων, με στόχο να μειώσει την τουρκική επιρροή στο λαό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ηurriyet, ο σκοπιανός υπουργός Κοινωνίας και Πληροφορίας Ίβο Ιβανόβσκι,ανέφερε καταθέτοντας την πρόταση νόμου ότι «τα δικά μας προγράμματα έχουν αρχίσει να προβάλλονται μετά τα μεσάνυχτα, εξαιτίας των τουρκικών σαπουνόπερων. Όλα τα κανάλια μας ανεξαιρέτως, προβάλλουν τουλάχιστον ένα τουρκικό σίριαλ όπως το «Χίλιες και μια Νύχτες» και το «Εζέλ», τα οποία μπορεί να είναι συναρπαστικά, όμως θεωρώ ότι 500 χρόνια υπό τον τουρκικό ζυγό είναι αρκετά».

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όλες οι τουρκικές σειρές θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποσύρονται από την τηλεόραση της ΠΓΔΜ και θα αντικαθίστανται από εγχώριες παραγωγές, ώστε να τονωθεί η τοπική τηλεοπτική αγορά.

Εδώ, οι “βαρώνοι” των media βρήκαν εύκολο και φθηνό τρόπο να γεμίσουν το πρόγραμμα των χρεωκοπημένων καναλιών τους και ούτε συζήτηση να γίνεται για μια αντίστοιχη αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Κάθεται λοιπόν το «μνημονιόπληκτο» τηλεοπτικό κοινό και παρακολουθεί όλη αυτή την τηλεοπτική αθλιότητα της νεοθωμανικής προπαγάνδας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων