Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Απέτυχε στην χθεσινή φιέστα, εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Παρουσιάζοντας το έργο των πρώτων επτά μηνών της κυβέρνησης του, με την επισήμανση ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα γίνουν πράξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν “απόλυτα” θετικό απολογισμό σε θεσμούς, οικονομία και καθημερινότητα των πολιτών, στρεφόμενος, παράλληλα, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνολική παρουσία του στα αντιπολιτευτικά έδρανα.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η πορεία της οικονομίας και η σταθερή τροχιά της ανάπτυξης άνοιξαν το δρόμο της εμπιστοσύνης έναντι της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Συνέδεσε, δε, την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας με το μεγάλο στοίχημα που έχει στον ορίζοντά της η κυβέρνηση της ΝΔ. Τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ωστόσο, έκανε και επίθεση και σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την χθεσινή ομιλία του στο Παλαιό Φάληρο «Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς προϊόν να προσφέρει. Υπήρξε πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα και χωρίς επιχειρήματα. Καμία συγκεκριμένη θέση, καμία πρόταση. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Απέδειξε ότι δε μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα ελληνοτουρκικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων…Ενώ υποδύεται τον οικολόγο, υπερασπίζεται το λιγνίτη. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του πει κανείς».

Επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα εξελίσσονται διαρκώς, με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη και τα διαδοχικά βήματα προόδου, ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση της αλλαγής σελίδας για τη χώρα.  Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του την περιλάλητη πλέον…ατάκα Τσίπρα για τους…αρμούς της εξουσίας. “Η πολιτική τους αντίληψη είναι επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι αποφεύγει την αλήθεια και στη δική του εσωκομματική ζωή. Για αυτό και στον απολογισμό του δεν υπάρχει απάντηση για το πώς η χώρα παραλίγο να φύγει από την ευρωζώνη. Η πολιτική τους φυσιογνωμία είναι σαφής. Επικαλούνται μονότονα την Αριστερά, αν και για πολλούς αποτελούν τη ντροπή της Αριστεράς. Δε θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία να ολισθήσει. Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε. Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου”, είπε ο πρωθυπουργός.

«Η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν ανοίξει άλλο κέντρο»
Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή, εστίασε και στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα υλοποιηθεί, ενώ ήταν οξύς έναντι εκείνων των τοπικών παραγόντων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Θα είμαι ειλικρινής. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το μέγεθος του θέματος. Όμως, αντιδράσαμε. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Η Μόρια δε μπορεί να κλείσει, εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Το πρόβλημα, όμως, είναι πολύ σοβαρό, για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τέλος στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών. “Μέσα σε επτά μήνες η χώρα πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν εννέα χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει την Ελλάδα μπροστά. Κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές, επειδή απολαμβάνουμε ευρείας στήριξης από τους πολίτες και για να τελειώνουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς. Μας εξέλεξαν για να φέρουμε αποτέλεσμα και θα φέρουμε. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της χώρας”, διεμήνυσε.

Τέσσερα μέτρα στον ορίζοντα

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στην πρώτη γραμμή τέσσερα κομβικά μέτρα που βρίσκονται στον κυβερνητικό ορίζοντα τονίζοντας “Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί. Θα ξεκινήσει η μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Ξεκινά η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Μέχρι τον Ιούνιο μία στις τρεις νέες συντάξεις θα εκδίδεται ηλεκτρονικά. Ψηφίζεται άμεσα ο νέος νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο των πόλεων. Οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν από ένα νέο σύστημα μεταγραφών”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων