Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

«Μπλέξανε οι γραμμές» στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το “παρούσα” που αναφώνησε κατά την ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Στην Κουμουνδούρου φοβόντουσαν πως η ομάδα Λαφαζάνη και οι βουλευτές του Αριστερού Ρεύματος θα παρεξέκλιναν της επίσημης « γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του “ναι”,- κάτι που είχε εκφραστεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- όμως η κεραμίδα έπεσε από μια βουλευτίνα που είναι κοντά στο Αλέξη Τσίπρα και δεν ψήφισε τελικώς υπέρ της παύσης χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης. Βγήκε μετά και ο μετριοπαθής διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, εξαναγκαζόμενος να μιλήσει για λάθος επιλογή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό πρόβλημα και από την πολιτική στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Διότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να αιτιολογήσει την ψήφο του παραδέχτηκε γραπτώς ότι δεν ήθελε να ψηφίσει “ναι” στην αναστολή αλλά μετά την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ψήφισε την τροπολογία , “παρά την ριζική διαφωνία μου με αυτήν μόνο και μόνο για να μην δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ”.

Εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη δήλωση έκανε τα πράγματα χειρότερα καθώς επιβεβαίωσε τόσο την διάσταση απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ψυχρολουσία που υπέστη η Κουμουνδούρου όταν αντελήφθη ότι θα γινόταν ονομαστική ψηφοφορία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων