Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Μυστηριώδης, φθηνή κονσόλα για αρχάριους στις αναπτυσσόμενες αγορές το 2015

Μια νέα κονσόλα για «τις αναπτυσσόμενες αγορές» που θα απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν εντρυφήσει στο gaming και δεν προτίθενται να επενδύσουν στην οικιακή τους ψυχαγωγία όσα απαιτούνται για την αγορά ενός Wii U ή ενός 3DS, είτε αυτό αφορά στο κόστος της παιχνιδομηχανής ή στο κόστος των τίτλων παιχνιδιών. Η νέα κονσόλα θα έχει χαμηλό κόστος και νέο software, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας Satoru Iwata.

Σύμφωνα με το in.gr, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας δεν επεκτάθηκε ούτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας «για την μαζική αγορά», ούτε στους πρώτους τίτλους παιχνιδιών που προτίθεται να αναπτύξει η ίδια, ούτε τέλος, αποσαφήνισε σε ποιες χώρες αναφέρεται ως «αναπτυσσόμενες αγορές», αν και έγινε σαφές ότι σε αυτές περιλαμβάνεται η αχανής Κίνα. Εκεί η πολιτική της «Microsoft θα αποτύχει», είπε χαρακτηριστικά ο Iwata αναφερόμενος στο γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία θα λανσάρει το Xbox One στην free-zone στην Σαγκάη μέσω τοπικού συνεργάτη.

Ο Iwata αρκέστηκε να πει ότι η νέα κονσόλα της Nintendo θα κυκλοφορήσει το 2015, ότι θα είναι φθηνότερη από το Wii U (μια κονσόλα κόστους άνω των 320 ευρώ ανάλογα με το pack) και το φορητό 3DS (160 ευρώ) και ότι οι δύο αυτές παιχνιδομηχανές δεν θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων