Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Μ. Βρετανία: Με όρους τα επιδόματα στους μετανάστες

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ελέγχουν τις γνώσεις των μεταναστών στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να βρουν εργασία πριν αποφασίσουν να τους χορηγήσουν κοινωνικά επιδόματα.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί το μεταναστευτικό κύμα από Βουλγαρία και Ρουμανία από τον Ιανουάριο, οπότε αίρονται οι περιορισμοί που τους έχουν επιβληθεί για να εργάζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η βρετανική κοινή γνώμη έχει δίκιο να επισημαίνει ότι οι μετανάστες θα πρέπει να συνεισφέρουν στη χώρα και όχι να έρχονται εδώ εξαιτίας του ελκυστικού μας συστήματος παροχής κοινωνικών επιδομάτων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

«Το τεστ, που θα πρέπει να περνούν οι μετανάστες και το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα κέντρα εύρεσης εργασίας στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκοτία, θα διασφαλίζει ότι «έχουμε ένα δίκαιο σύστημα», πρόσθεσε ο Σμιθ.

Ο Βρετανός υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι είναι «ένα κρίσιμο μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας να διασφαλίσουμε την οικονομία της Βρετανίας».

Για πρώτη φορά οι μετανάστες θα πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να βρουν εργασία πριν μεταναστεύσουν στη Βρετανία καθώς αν οι γλωσσικές τους ικανότητες ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην εργασία τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να δίνουν λεπτομερείς απαντήσεις και επιπλέον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν δεσμούς με τη Βρετανία και ότι αναζητούν εργασία πριν ακόμη ζητήσουν να λάβουν κοινωνικά επιδόματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων