Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο Αχιλλέας Ζαπράνης (ΦΩΤΟ)

Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την επόμενη τετραετία εκλέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, ο Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων Αχιλλέας Ζαπράνης, με ποσοστό 51,38%.

Φέτος, για πρώτη φορά, η εκλογή Πρυτάνεως διεξήχθη μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ζεύς». Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 το απόγευμα. Το εκλεκτορικό σώμα αποτελούνταν από το σύνολο των Καθηγητών και Λεκτόρων του Πανεπιστημίου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχουν ως εξής:

Εγγραμμένοι εκλογείς: 187
Ψήφισαν: 186
Λευκά: 5

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πρυτάνεις έλαβαν:

· Αχιλλέας Ζαπράνης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, έλαβε 93 ψήφους (51,38%)

· Χαράλαμπος – Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, έλαβε 88 ψήφους (48,62%)

Επομένως, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκλέγεται ο Καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης με 93 ψήφους, καθώς συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων με ποσοστό 51,38%.

Η θητεία του κ. Ζαπράνη αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

zapranisaxileas

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων