Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο ευρωπαϊκό ταμείο για ψηφιακή τεχνολογία

Με σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα νέο Επενδυτικό Ταμείο συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ.

Το “τηλεπικοινωνιακό πακέτο” της Ε.Ε. υιοθετεί Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ θεωρείται σημαντικό εργαλείο υποστήριξης, που θα βοηθήσει όλους τους μικρομεσαίους της αγοράς να περάσουν ταχύτερα στην ψηφιακή εποχή.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα δοθεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ψηφιακή παρουσίασή τους, για χρήση και εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου, για βελτίωση εσωτερικών λειτουργιών, για συχνότερη επικοινωνία με τους πελάτες, για καλύτερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, για εισαγωγή σε διαδικασίες προμηθειών της δημόσιας διοίκησης και, εν γένει, για την επέκτασή τους σε νέες αγορές.

Το πρόγραμμα μπορεί αρχικά να μην διαθέτει αρκετά κεφάλαια, αλλά είναι στοχευμένο να αντιμετωπίσει την πιστωτική κρίση, να δώσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να βοηθήσει τις μικρομεσαίες – παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – να λειτουργήσουν με ίσους όρους, στο πλαίσιο μίας ψηφιακής Ευρώπης.

Ο εμπορικός κόσμος πιστεύει πως η χρήση ψηφιακών εργαλείων στο διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, εντούτοις, αποτελεί το παρόν και το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας, αφού δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα σύνορα της εσωτερικής κατανάλωσης και να επεκταθούν σε εξαγωγές ελληνικών αγαθών και υπηρεσιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων